13.02.2017, 12:00 | Af: Jakob Engelst Nørgaard | Foto: FC Midtjylland

Finsk stortalent tilknyttes akademiet

Et af Finlands største talenter Pyry Hannola tilslutter sig FC Midtjyllands akademi til sommer

Det er lykkes FC Midtjylland at tiltrække et af Finlands største talenter i årgang 2001. Fra sommer kommer Pyry Hannola fra det nordlige Finland og tilslutter sig FC Midtjylland som andetårs U17-spiller.

- Det er fantastisk. Niveauet er højt her, og jeg er klar til at arbejde hårdt, siger Pyry Hannola.

Den 15-årige midtbanespiller spiller på det finske U16-landshold.

- Denne klub har et virkelig godt akademi med gode hold, gode spillere og gode trænere. Det er vejen at gå for at komme på førsteholdet, hvor træneren (Jess Thorup, red.) har bevist, at han ikke er bange for at give unge spillere chancen, siger Pyry Hannola

Venstrefodet playmaker
Pyry beskriver sig selv som en playmaker, der er god i pasningsspillet.

- Jeg spiller central midtbane, og så er jeg venstrebenet, siger Pyry Hannola, der fortæller, at det sociale fylder meget for ham, og at han har fået et godt indtryk af klubben, hvilket også var med til at afgøre beslutningen om FC Midtjylland.

- Det er klub fyldt med varme og venlige mennesker. Alle snakker med alle, og der virker til at være en god atmosfære, siger Pyry Hannola.

Akademichef Flemming Broe supplerer med at male et billede af den unge finne, der er at finde i FC Midtjylland 1. juli 2017:

- Han er teknisk velfunderet, og det er en vigtig ingrediens som fodboldspiller. Han har god fart i sit spil, og han er en intens spiller. Der er noget power, fart og tanke bagved hans spil. Det bliver parret med en god udholdenhed og gør at han formår at holde et højt niveau en hel kamp igennem, siger Fleming Broe.

Den finsk-danske forbindelse styrkes i Midtjylland med tilførelsen af endnu en landsmand til Markus Halsti, Kaan Kairinen, og Tim Sparv. Netop Kairinen og Sparv har unge Pyry talt en del med, inden han skrev under på akademikontrakten.

- Tim og jeg har talt en del sammen. Han kom og så en kamp i Finland, hvor jeg spillede. Og så har jeg talt en del med Kaan, der har været igennem det, jeg nu står overfor med at komme ind på akademiet. Han anbefalede det, så nu glæder jeg mig til at starte, siger Pyry Hannola.

Moden og bevidst
Akademichef Flemming Broe ser mange kvaliteter i unge Pyry Hannola, der fylder 16 år den 21. oktober.

- Han har en fantastisk vindermentalitet. Det er en ingrediens han indeholder. Han er meget moden, og han ved hvad han vil med sin fodboldkarriere, og det viser sig også på fodboldbanen.

Pyry Hannola kommer til FC Midtjylland fra klubben RoPS, der har base i Rovaniemi og spiller i den bedste finske række. Pyry Hannola har allerede trænet og spillet med førsteholdet i RoPS. Flemming Broe ser en spændende mulighed i at tilføje endnu en finne til akademiet Midtjylland, efter Kaan Kairinen kom til sidste vinter.

- Han har den finske mentalitet, som vi kender her i klubben, og den passer godt ind i akademiet. Det er en nordisk dimension som vi gerne vil tilføre akademiet, siger Flemming Broe.

Den nordiske dimension betyder også noget for Pyry Hannola, der kalder FC Midtjylland en ’finne-klub’:

-Selvfølgelig er det godt, at klubben her tror på finske spillere. Det har de bevist gennem de senere år, siger Pyry Hannola.

Ud over at spille fodbold på akademiet, skal Pyry som alle andre på akademiet gå i skole, hvor han begynder på International School

- Det er vigtigt for mig, at jeg også kan gå i skole her i FC Midtjylland, og samtidig med at akademiet er tiltrækkende, så var valget nemt for mig, siger Pyry Hannola.