12.04.2017, 22:00 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Rasmus Thomsen

Fire på stribe: U19 fortsætter guldjagten

FCM U19 kunne sætte tre vigtige point ind på kontoen efter dagens sejr over AGF

FC Midtjyllands U19 mandskab havde mulighed for at indkassere den fjerde sejr i træk i dagens dyst mod tabellens bund, AGF. Ulvene greb chancen, vandt 2-1 over østjyderne og cementerede deres position i toppen af tabellen.

Efter otte minutter på den midtjyske grønsvære skød FCM’s Sebastian Buch Jensen hjemmeholdet i front.

- Vi kom godt fra start, og satte os på kampen, som vi gerne ville. Drengene var gode på bolden og skabte gode muligheder, sagde FCM’s U19-træner Kenneth Andersen.

Kort tid efter føringsmålet var FCM-angriberen igen på spil. Andreas Poulsen servede et fint hjørnespark, som Sebastian Buch sendte i nettet. Dermed kunne hjemmeholdet gå til pause med en 2-0-føring i bagagen.

- Det var en godkendt første halvleg. Vi kunne måske være utilfredse med, at vi ikke fik scoret flere mål, for chancerne var til det. Omvendt havde AGF også nogle muligheder, som de ikke fik udnyttet. Der kunne måske have stået 4-1 ved pausen. Spillet var hvert fald til det, sagde Kenneth Andersen og fortsatte.

- I anden halvleg justerede AGF en del i opstillingen med tre stoppere og to wingbacks. Drengene løste det hurtigt, men de var knap så gode til at udføre det. Vi kom ikke til de chancer, som vi skulle.

Det lykkedes gæsterne at finde vej til det midtjyske net – med en lille smule hjælp. FCM afværgede et AGF-forsøg og fik clearet bolden ud af feltet, men gæsterne slog til igen. Bolden ramte en FCM’er og gik i mål. Derefter lød stillingen på 2-1, og ifølge FCM-træneren blev kampen derefter.

- Når stillingen hedder 2-1, står den altid og vipper lidt frem og tilbage. Vi formåede ikke score endnu et mål og lukke kampen, men AGF kom hellere ikke op på siden, sagde Kenneth Andersen.

- Alt i alt en god kamp. Drengene gjorde alt det, som vi bad dem op, specielt i første halvleg. De ting som vi gerne ville have rettet op på fra Lyngby-kampen, det gennemførte holdet rigtig fint. Så vi er tilfredse med måden, som vi spillede på, men vi skal være bedre til at lukke sådan en kamp, forklarede Kenneth Andersen.

Nu venter der U19-holdet en velfortjent påskeferie, inden de igen skal i aktion i U19-ligaen d. 22. april. Her møder de AaB på hjemmebane.

FCM U19 – AGF U19: 2-1 (2-0)
8’ 1-0 Sebastian Buch (Samson Onomigho)
21’ 2-0 Sebastian Buch (Andreas Poulsen, hjørnespark)
54’ 2-1 Simon Petersen

FCM U19: Oliver Ottesen, Nicolai Damkjær, Gustav Kjeldsen, Victor Torp (46’ Frank Onyeka), Andreas Poulsen, Malte Jürgensen, Mads Olsen, Kaan Kairinen, Sebastian Buch Jensen(89’ Mads Carlson), Mads Døhr Thychosen, Samson Onomigho(75’ Mikkel Jakobsen)