04.07.2020, 18:23 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Flot afslutning af U19

To mål af Mads Hansen bidrog til at sænke AGF i sæsonens sidste kamp i U19 Ligaen

Et regnvådt Ikast Stadion dannede lørdag eftermiddag rammen om sæsonens sidste ligakamp for FCM U19.

 

Her var modstanderen AGF og det var to formstærke mandskaber, der tørnede sammen. Således havde AGF gjort rent bord i deres tre slutspilskampe, mens facit for FCM var to sejre og en uafgjort.

 

Det gav ikke overaskende en god kamp, som FCM indledte bedst. AGF forsøgte at stresse værterne med et hidsigt presspil, men FCM'erne var stærke på bolden, spillede sig ud af det, og fik sat nogle gode angreb op.

 

Et afrettet forsøg på mål gav i det 17. minut et hjørnespark, som Mads Hansen sendte ind i den første del af feltet, hvor Frederik Heiselberg var søgt hen. Han forlængede med hovedet, og inde i målfeltet fik Raphael vendt rundt om sig selv og sparket bolden i nettet.

 

Den nigerianske allrounder forlængede i denne uge sin kontrakt frem til 2025, og har i løbet af sæsonen taget store skridt i sin udvikling. Igen i dag var han meget involveret i spillet, og fire minutter efter scoringen kom Raphael igen i fokus. Det skete da han blev nedlagt i feltet med ulovlige midler – straffespark til FCM. Det tog Mads Hansen sig af, men han blev læst af AGF's Daniel Gadegaard, der kastede sig til den rigtige side.

 

Og der blev mere at ærgre sig over. Efter en halv times spil glemte Tobias Damtoft at orientere sig, da han ville lægge bolden tilbage til Bility, der var på vej i den modsatte retning af tilbagelægningen. AGF's Frederik Ihler opfattede lynhurtigt situationen, kom på bolden og sparkede sikkert udligningen i nettet.

 

1-1 var ikke et retvisende billede af en halvleg, hvor FCM var i kontrol. Det var derfor helt på sin plads, da Mads Hansen kort før pausen revancherede sig med scoringen til 2-1. Bolden blev erobret ude ved sidelinjen, og øjeblikke efter kunne Raphael lægge den af til til en fri Hansen, der køligt sparkede den ind ved fjerneste stolpe.

 

Hansens jagt på topscorertitlen

AGF U19 havde i første halvleg ikke fået deres vel nok største styrke - det aggressive presspil – til at fungere, men i stedet for at skifte hest i vadestedet, valgte de at ”doble op” efter pausen. Der blev løbet endnu mere, og missionen lykkedes, i hvert fald til dels.

 

AGF kom mere på bolden, men havde svært ved at ved komme frem til chancer mod en solid FCM-defensiv. Hos FCM'erne var man klar over, at der var åbninger bagtil hos gæsterne, og man søgte konstant omstillingsmulighederne – måske også i for høj grad. I hvert fald blev anden halvleg en mere hektisk og urytmisk affære.

 

Tovtrækningskonkurrencen mellem de to mandskaber stod på helt frem til overtiden, hvor afgørelsen faldt. En lang fremlægning fra FCM-forsvaret hoppede fra AGF's Thomas Kristensen og hen til Hanus Sørensen. Netop indskiftede Sørensen drev bolden frem til feltkanten, hvor han lagde den af til Mads Hansen, der iskoldt lukkede kampen med sit syvende(!) mål på fire kampe.

 

Hansen står nu noteret for 13 sæsonmål og topper pt. topscorerlisten i U19 Ligaen, et mål foran FCN's Chukwuemeka Paul Nnamani, der først spiller i morgen. Her afgøres det også hvem der vinder guld - pt. fører Brøndby, men OB kan med en hjemmesejr over FCN sikre at guldet ender på Fyn.

 

En speciel sæson

Med sejren kan FCM'erne se tilbage på et stærkt slutspil i U19 Ligaen. Fire kampe har budt på tre sejre, en uafgjort og en målscore på 14-4.

 

- Det har været en usædvanlig sæson med coronavirus og en lang periode, hvor spillerne ikke har vidst, hvad der ville ske. Den situation har de håndteret enormt godt, og det er meget tilfredsstillende, at vi præsterer et så stærkt slutspil. Af de femten mand vi benytter i dag, er der kun fire 2. årsspillere – resten er førsteårs- eller U17-spillere, og de fortjener ros for så hurtigt at have vænnet sig til at spille U19 Liga, lød det efter kampen fra Henrik Jensen.

 

I en U19-sæson, der endte med at blive afkortet med seks kampe, ender FCM på en femteplads. Helt slut er sæsonen dog ingenlunde for FCM, for der er stadig et Youth League trofæ at spille om – bare først fra d. 18. august. En lidt speciel situation, erkender Henrik Jensen:

 

- Nu får spillerne to ugers ferie, og så starter vi op igen 20. juli. Her har vi en opgave med at få spillet det nye U19-hold sammen, men samtidig skal vi forberede os på Youth League-finalestævnet, og det bliver selvfølgelig med det hold, der har spillet sig i kvartfinalen, forklarer FCM-træneren.

 

FC Midtjylland U19 – AGF U19 3-1

17' 1-0 Raphael Onyedika Nwadike (oplæg Frederik Heiselberg)

30' 1-1 Frederik Ihler
44' 2-1 Mads Hansen (oplæg Raphael Onyedika Nwadike)

90+4 3-1 Mads Hansen (oplæg Hanus Sørensen)

 

FCM U19: Valdemar Birksø – Nicolas Dyhr, Victor Bak Jensen, Hosine Bility, Tobias Damtoft (89' Jens Emil Fjendsbo) – Raphael Onyedika Nwadike, Oliver Sørensen, Mads Hansen – Victor Lind (90' Hanus Sørensen), Frederik Heiselberg (90' Kristoffer Lund Hansen), Mikkel Tønnesen (71' Frederik Christensen)

 

Advarsler: Raphael (FCM), Jens Emil Fjendsbo (FCM), Mads Thorsøe Bager (AGF), Majaliwa Msabaha (AGF), Sune Balle (AGF)