23.04.2016, 17:09 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Forfølgerne delte i Ikast

Efter en velspillet og spændende kamp kunne FCM og AaB begge sætte et point ind på kontoen

FCM U19 lagde ud i det bebudede høje og aggressive pres, og gæsterne kom til at stå lavt på banen. Alligevel var det nordjyderne, der først fik netmaskerne til at blafre – AaB’s ene midtstopper førte bolden frem på FCM’s banehalvdel, og da ingen gik til ham, kom han helt ind i feltet, hvor han blev nedlagt af Alexander Munksgaard.

Dommeren fløjtede straffe – korrekt – og Asger Bust bragte gæsterne i front.

Det var et af den slags mål, der kunne og burde have været forhindret, men FCM-spillerne lod sig dog ikke slå ud af kurs og fortsatte i stedet med at bearbejde AaB-defensiven.

I det hele taget spillede ulvene en glimrende første halvleg. Gæsterne havde svært ved at spille sig ud af værternes presspil, og FCM-spillerne kom selv frem til afslutninger. Det spillemæssige overtag kastede dog ingen scoringer af sig i første halvleg, og kort før pausen blev tilskuerne vidne til en ubehagelig sekvens.

Thychosen på skadestuen
Dommeren dømte frispark til gæsterne, som de skyndte sig at tage. Uheldigvis befandt Mads Døhr Thychosen sig fortsat i skudzonen, og på vej væk blev han ramt i baghovedet og sendt til tælling.

Den hårdtarbejdende kantspiller var synligt groggy og måtte lade sig udskifte i pausen med symptomer på en hjernerystelse – Simon Sterring trådte ind i hans sted.

Ellers var kampbilledet det samme i anden halvleg. FC Midtjylland satte AaB under tryk, og efter 12 minutter lagde Nikolaj Kirk en god bold i dybden til at Mikael Anderson, og så sørgede kantspilleren for at bringe balance i regnskabet. 1-1.

FCM U19 jagtede nu føringsmålet, men i deres iver efter at afgøre tingene, var FCM’erne lige ved at sætte det hele over styr.

Bolden blev flere gange smidt væk i kampens sidste ti minutter, og det gav et par giftige omstillingsmuligheder til gæsterne. Blandt andet en en-mod-en situation som Andreas Raahauge imidlertid trak sig sejrrigt ud af.

I overtiden blev Jákup Thomsen næsten matchvinder, da han var lige ved at overrumple AaB’s keeper med et opportunistisk forsøg, men den medrivende kamp endte 1-1.

- Vi lykkes rigtig godt med vores høje pres og formår at holde AaB af bolden. Til gengæld træffer vi nogle dårlige beslutninger imod slutningen, hvor vi giver dem de omstillinger, de gerne vil køre på os, fortalte Kenneth Andersen efter kampen.

Lidt længere østpå vandt førerholdet FC Nordsjælland med 3-2 i Silkeborg og øgede dermed deres forspring til seks point, dog for fire kampe flere end FCM. Farum-klubben sidder over i næste runde, hvor FCM U19 gæster Vejle – en kamp der spilles lørdag den 30. april klokken 13.00.

FC Midtjylland U19 – AaB U19 1-1 (0-1)
14’ 0-1 Asger Bust, strf.
57’ 1-1 Mikael Anderson (assist Nikolaj Kirk)

Start-11: Andreas Raahauge – Alexander Munksgaard, Kristian Dirks Riis, Andreas Poulsen – Gloire Rutikanga (77’ Ogochukwu Frank Onyeka), Mads Olsen, Nikolaj Kirk (84’ Malte Jürgensen) – Mikael Anderson, Mads Døhr Thychosen (46’ Simon Sterring), Jákup Thomsen