13.06.2016, 16:45 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Forsvarstalent får lang kontrakt

U19-anfører Kristian Dirks Riis har sat sin signatur på en fem-årig kontrakt

Han har været i klubben, siden han var 15 år. Og hele tiden med én drøm i hovedet. I dag blev den så en realitet, da han skrev under på en fem-årig fuldtidskontrakt.

- Det er en stor drøm, der er gået i opfyldelse. Da jeg mødte op den første dag, var målet at få en fuldtidskontrakt, så det er en stor dag for mig og min familie, siger Kristian Dirks Riis.

- Det betyder rigtig meget. Det er noget, jeg har kæmpet for i lang tid. Selv da det så sortest ud, troede jeg på det. Jeg har været meget skadet, men jeg har aldrig opgivet. Det har altid været målet at spille mig til en kontrakt, så jeg er både glad og stolt over, at jeg i dag kan sætte min signatur på en fem-årig kontrakt.
Det er også en stolt akademichef, der efter fire år på Akademiet kan sende midterforsvareren videre til seniortilværelsen.

Leder med vindermentalitet
- Han er en dygtig forsvarsspiller med stort f. Han er kompromisløs i sit duelspil, og han er god i hovedspillet både offensivt og defensivt. Han er en teknisk dygtig fodboldspiller, men han skal fortsat lægge på i forhold til spil i små rum. Han har et stort leder-dna og kommer med stor vilje og vindermentalitet. Han er en spiller, som vi forventer os meget af, siger Flemming Broe.

19-årige Kristian Dirks Riis er en af de talentfulde spillere fra årgang 97, der nu får chancen for at bevise sit værd på seniorniveau. Og med målet om en fuldtidskontrakt indfriet er der sat et nyt mål.

- Målet er superligadebut. Målene skal være høje, og jeg glæder mig til at kæmpe for det. Det er jeg sikker på er med til at gavne mig og gøre mig endnu bedre.

- Jeg skal vise, hvad jeg er god til. Jeg er god til at forsvare mit mål, og så skal jeg bidrage med min lederrolle og med kommunikation. Jeg skal være mig selv og den spiller, jeg er, siger Kristian Dirks Riis.

Duelstærk ved jorden og i luften
U19-cheftræner i FC Midtjylland Kenneth Andersen ser spændende kvaliteter hos sin tidligere anfører.

- Kristian har nogle fantastiske lederegenskaber, som jeg håber, han vil bringe i spil. Han er dygtig til at kommunikere og stille krav til dem, der er omkring sig. Det håber jeg, han vil tage med sig, for det har gavnet miljøet på Akademiet, og det tror jeg vil gøre gavn på seniorniveau.

- Han er meget duelstærk både ved jorden og i luften, og så har han nogle kompetencer omkring standardsituationer både offensivt og defensivt. Jeg ser et stort potentiale i ham, men jeg ser også en spiller, der måske har brug for lidt tid til at vænne sig til det, siger Kenneth Andersen.

Kristian Dirks Riis begynder sammen med resten af truppen forberedelserne til den nye sæson i morgen tirsdag.