02.03.2019, 10:00 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Fra Breiðablik til Midtjylland: De rette rammer for udvikling

16-årige Danijel Djuric er tilknyttet akademiet, hvor han skal repræsentere U17

- Danijel har store kvaliteter i det offensive spil, hvor jeg særligt vil fremhævne hans teknik, 1-mod-1 situationer og hans afslutningsevner. Han har en særdeles veludviklet målnæse og kombineret med stor ærgerrighed gør det ham interessant her og nu, men bestemt også i fremtiden. 

Det er ordene fra akademichef Flemming Broe, når han skal beskrive akademiets seneste tilgang, Danijel Djuric, der kommer til FC Midtjylland fra Breiðablik UBK i Island. Den 16-årige angriber, der også kan gøre sig på kanten, er faldet hurtigt til på U17-holdet og det skyldes i høj grad hans sociale væsen. 

- I kraft af sin udadvendte personlighed, har Danijel haft nemt ved at integrere sig i gruppen og han har allerede leveret et godt indtryk. Han er en god dreng og vi forventer os meget af ham, fortæller U17 cheftræner Henrik Jensen. 

Når snakken falder på islændingens fodboldfaglige kvaliteter, er Henrik Jensen på linje med Flemming Broe. 

- Han er en teknisk dygtig angriber, både i kombinationsspillet og måden hvorpå han indgår i relationerne på holdet. Han formår at eksekvere sine beslutninger på et højt niveau og så er han en stærk afslutter – både med højre, som er favoritbenet, og venstre.  

- Vi praktiserer en spillestil, hvor det høje pres og spillet mod bolden er vigtige facetter og det matcher Danijel, slutter Henrik Jensen. 

Den unge islænding med bulgarske og serbiske rødder har sin daglige skolegang på ISI og han har fået et godt indtryk af miljøet i og omkring FC Midtjylland.  

- Jeg har været imponeret af faciliteterne i klubben fra dag ét. Der er gode forhold og et højt træningsniveau. Det er de helt rette rammer for at udvikle sig som fodboldspiller og menneske. 

- Der er en fin rød tråd og balance mellem fodbold og uddannelse, og det er vigtigt. Ligesom i klubben, er faciliteterne på ISI fantastiske og det er et inspirerende miljø. Jeg motiveres af at gå sammen med andre sportsudøvere, fortæller Danijel Djuric. 

Han er ikke meget for at tænke store tanker om fremtiden, han vil hellere arbejde hårdt i nuet og nyde de skridt han tager. 

- Min drøm er at nå så langt som muligt. Hvad det er eller hvor det er, det ved jeg ikke, men jeg vil lære af alle de step jeg tager og nyde min rejse. Lige nu er jeg i Midtjylland, hvor jeg har fået en fantastisk start, og her vil jeg give alt. 

Danijel Djuric spiller foråret i nummer 6. 

Fakta
Navn: Danijel Djuric
Position: Angriber
Årgang: 2003 (16 år) 
Tidligere klub: Breiðablik UBK