22.06.2019, 13:00 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Fremtiden på plads for Simon Vang Madsen

U17-målmanden har sat sin signatur på en treårig-akademikontrakt

Sæsonen er ganske vist spillet til ende for FCM U17, men i kulisserne arbejdes der på højtryk på at få sammensat Akademiholdene til 19/20-sæsonen. 

En af brikkerne faldt for nyligt på plads, da Simon Vang Madsen skrev under på en kontrakt, der gør, at han også i den kommende sæson er at finde på U17-holdkortet. 

Den unge keeper kom til FCM fra samarbejdsklubben Vinderup  IK, og har allerede fået adskillige U17 Ligakampe i det, der har været et begivenhedsrigt kalenderår for den unge målvogter:

- Det har først og fremmest været et vildt fedt år. Jeg går på ISI Idrætsefterskole og har lært meget af selv at skulle strukturere min hverdag mellem skole og fodbold. Jeg har desværre også prøvet at være skadet – en overbelastning i knæet – men har heldigvis fået en god behandling, der gjorde at jeg kom tilbage og var med til at tage bronze og pokalen med U17, fortæller Simon Vang Madsen.

Vang Madsen har i løbet af sæsonen delt spilletiden med den jævnaldrende Christopher ”Bobber” Møller, og de to årgan 2003-spillere, har i den forgangne sæson kunnet drage nytte af hinandens erfaringer:

- Vi har begge været skadet, mere eller mindre forskudt af hinanden, så vi har ikke rigtig kunnet konkurrere om pladsen. Nu går vi også på efterskole sammen og han har været en god ven for mig, så ingen af os har følt, at den anden var et ”spøgelse” der forfulgte en, tværtimod, beretter Simon Vang Madsen.

I kampene har mange af med- og modspillerne været et år ældre end Vang Madsen, men gode holdkammerater har været med til at gøre overgangen til landets højeste U17 niveau lettere:

- Årgangen over mig, 2002’erne, har været rigtig gode til at tage de nye spillere med ind på holdet. Spillerne i bagkæden har hjulpet og været med til at lære mig op, og det er i hvert fald noget, jeg har tænkt mig at tage med, og selv give videre til de nye spillere, udtaler Simon Vang Madsen.

Hos Akademichef Flemming Broe er der ligeledes tilfredshed at spore med, at Simon Vang Madsen også i de kommende år er en del af Akademiet.

Broe giver keeperen følgende karakteristik med på vejen:

- Simon Vang Madsen er en spiller med et stort udviklingspotentiale, men allerede nu er han dygtig til at læse spillet ude på banen, ligesom han har et fint pasningsniveau med fødderne. Endelig er han modig, hvilket er en meget vigtig egenskab for en målmand, fortæller Flemming Broe.

For hovedpersonen selv har det været en personlig sejr, at vise sig dygtig nok til at komme på Akademikontrakt. Nu venter der den unge målmand nye mål:

- I første omgang gælder det om at blive helt skadesfri. Derudover skal jeg være en fast bestanddel af U17-holdet, og hvis det sker, tror jeg også jeg kan komme ind omkring u-landsholdene. Jeg har tidligere været til DBU’s U15-samlinger, og det er en stor oplevelse at kunne trække i den rød-hvide trøje, slutter Simon Vang Madsen.

Tillykke med din nye kontrakt, Simon.