28.03.2016, 22:15 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Fremtidens akademispillere viste sig frem i påsken

Ligesom sidste år deltog FCM U16 i den internationale talentturnering Scandic Elite i Vejle. Læs hvordan det gik her

Ulvene stillede op til turneringen med et meget ungt hold, der overvejende bestod af spillere fra årgang 2001. For FCM bruges turneringen i høj grad til at besigtige de spillere, der kandiderer til en akademiplads efter sommerferien, og derfor var FCM U15 da også flittigt repræsenteret i truppen.

Turneringens første kamp udmøntede sig i en 3-0 sejr over Djurgården efter fulgt af en pointdeling med Brann Bergen.

Dermed havde FCM et udmærket udgangspunkt før den sidste puljekamp, hvor HB Køge var modstanderen. Her gik det dog helt skævt, og ulvene rendte ind i en regulær afklapsning. Det betød, at FCM måtte tage til takke med en placeringskamp mod engelske Watford FC – en kamp der endte i et smalt nederlag og en slutplacering som nr seks.

Selvom FCM U16 ikke helt kunne leve op til sidste års tredjeplads, erklærede Svend Graversen sig godt tilfreds med udbyttet af turneringen:

- Vi har brugt turneringen til at se de kommende akademispillere an, og samtidig har det været en lejlighed til at give noget spilletid til nogle af de spillere, der af den ene eller den anden årsag ikke har fået så meget spilletid i U17-ligaen. Med fire kampe på fem dage har vi skiftet meget ud mellem kampene, og især i kampen mod HB Køge var det tydeligt, at vi stillede med et sammensat hold, fortalte Svend Graversen, der til dagligt står i spidsen for FCM U17.

Læs mere om de enkelte kampe herunder eller besøg turneringens hjemmeside her.

Torsdag
FC Midtjylland U16 – Djurgården IF U16 3-0 (1-0)
Målscorere for FCM: Nikolaj Kramer (FCM U15), Arman Taranis (FCM U15), Alexander Jensen (FCM U15)

FC Midtjylland mødte overkommelig modstand i den første puljekamp og kvitterede med en relativt ubesværet 3-0 sejr over svenske Djurgården.

Fredag
FC Midtjylland U16 – Brann Bergen U16 2-2 (1-1)
Målscorere for FCM: Nikolaj Kramer (FCM U15), Lukas Giessing

FCM U16 var to gange bagud mod nordmændene, der endte med at vinde turneringen, men kom begge gange igen. Uafgjort var en fair udgang på en velspillet og underholdende opgør.

Søndag
FC Midtjylland U16 – HB Køge U16 0-8 (0-2)
Målscorere for FCM: -

FCM-holdet er en sammenbragt flok, og det blev udstillet af HB Køge i den sidste puljekamp. Det gik helt galt i en anden halvleg, hvor FCM U16 blot skulle have erkendt nederlaget og begrænset skaden.

Mandag
FC Midtjylland U16 – Watford FC U16 0-1 (0-0)
Målscorere for FCM: -

Dysten om femtepladsen blev en glimrende kamp mod et velspillende engelsk-hold. FCM U16 forspildte en håndfuld gode chancer undervejs, og det blev dyrt i slutfasen, da et indirekte Watford-frispark endte med at stryge urørt i nettet.