08.05.2019, 22:06 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Fuldt udbytte for U17

Denne gang holdt føringen kampen ud. 3-2 sejr over AaB.

AaB U17 – FC Midtjylland U17 2-3 (1-1)
21’ 0-1 Tobias Damtoft
41’ 1-1 Oliver Børsting
50’ 1-2 Aral Simsir
55’ 1-3 Frederik Heiselberg
72’ 2-3 Marcus Serup Hannesbo

FCM U17: Simon Madsen – Jakob Leerhøj Larsen, John Ndjate, Kristoffer Lund Hansen, Victor Bak Jensen – Tobias Damtoft (59’ Anders Kaiser), Frederik Christensen, Oscar Fraulo (88’ Jens Emil Fjendsbo), Simon Ulrich Madsen – Aral Simsir (89’ Mikkel Tønnesen), Frederik Heiselberg

Ikke benyttet: Frederik Bach Jensen

I lørdags måtte FCM U17 se Esbjerg udligne til 3-3 dybt inde i overtiden, og mod AaB virkede ulvene opsatte på at komme tilbage på sejrssporet.

Cheftræner Henrik Jensen havde forudset, at AaB ville stille sig afventende an, men det var ikke tilfældet. Nordjyderne gik op i et højt pres fra kampens begyndelse, og det stressede synligt for FCM’erne, der kæmpede med at få styr på pasningsspillet på en mindre god bane.

Som halvlegen skred frem, tog FCM’erne konsekvensen og ændrede tilgang. Spillet blev mere simpelt og man gik over til at spille med længere, højere og mere direkte afleveringer.

Midtvejs i halvlegen kom FCM U17 foran, da Tobias Damtoft modtog en stikning i dybden. Kantspilleren tog bolden til sig og udplacerede Nicolai Christensen i AaB-målet. Værterne formåede dog at kvittere inden pausen, da Oliver Børsting satte sidste fod på en omstilling.

Henrik Jensen var ikke just begejstret for præstationen i de første femogfyrre minutter:

- Vi var rimelig utifredse med præstationen. Vi får ikke greb om kampen, og det bliver en rodet, uskøn affære der er fattig på chancer såvel som godt spil, fortalte FCM-træneren fra spillerbussen.

Stærk anden halvleg
Set med FCM-øjne skulle anden halvleg dog blive dog blive mere fornøjelig. FCM kom langt bedre ud, og positionerede sig meget bedre på banen, både når man var på bolden og når man ikke var.

Det resulterede i, at man vandt flere andenbolde og at opspillet blev betydeligt mere sammenhængende. Ved 2-1 målet brød Victor Bak igennem over venstrefløjen og stak bolden indvendigt til Aral, der ikke svigtede.

Fem minutter senere blev der sat yderligere trumf på. Frederik Heiselberg scorede til 3-1 efter et hjørnespark - angriberen kom også på tavlen senest mod Esbjerg og viste sig nok engang fint frem.

I det hele taget var der snert i FCM’s dødbolde og lidt efter var John Ndjate tæt på at lukke opgøret, da han kom på en nedfaldsbold i feltet, men AaB slap med skrækken.

Med små tyve minutter tilbage slog værterne igen, og det var også efter et hjørnespark. Det blev slået mod bagerste stolpe, hvor en AaB’er smart screenede en FCM-forsvarer, hvilket tillod Marcus Hannesbo at heade reduceringen ugeneret i nettet.

Det forventede AaB-stormløb kom dog aldrig rigtig, og en flok discplinerede FCM’ere kunne køre sejren hjem uden den store dramatik. Afslutningen på kampen glædede Henrik Jensen:

- Jeg vil gerne rose spillerne for at have taget ved lære af den noget frustrerende afslutning nede i Esbjerg. I dag spiller vi kampen helt til slut, og hver eneste bold bliver fulgt til dørs. Det var fedt at se den omhyggelighed, som drengene udviste efter AaB’s reducering, roste FCM-træneren.

FCM U17 spiller igen lørdag, og denne gang i vante rammer på Ikast Stadion. SønderjyskE’s talenter kommer på besøg til et opgør, der fløjtes i gang kl. 13.45.