18.05.2016, 10:14 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Fysisk stærk forsvarstalent klar for Akademiet

Lokale Mikkel Aaen med rødder i Mejrup GU er klar til at fortsætte udviklingen på fodboldakademiet i Ikast i den nye sæson

Med sine 193 centimeter rager han op over de fleste både med- og modspillere. Især når alderen kun siger 15 år. Men sådan er det for Mikkel Aaen, der efter sommerferien er ny forsvarsspiller på Akademiet i Ikast.

Engang skulle han afgøre kampene offensivt som angriber, men det er hans defensive styrker, der har overbevist akademichef Flemming Broe om, at han har kvaliteterne til en plads på Akademiet.

- Mikkel er en hurtig og stærk duelspiller, der er god i såvel korte som lange pasninger. Han kan fortsat udvikle stabilitet og sit tekniske niveau, men der er ingen tvivl om, at han besidder et stort potentiale, siger Flemming Broe.

Det er dog ikke helt nyt for Mikkel Aaen at skulle trække den store FC Midtjylland-trøje overhovedet. Den solide midterforsvarer har nemlig siden U13-tiden spillet på FC Midtjyllands talenthold i Herning.

Nu glæder han sig til at tage næste skridt i karrieren.

Drøm at komme på Akademiet
- Det har været min drøm, siden jeg begyndte at spille for FC Midtjylland, at komme på Akademiet, fortæller Mikkel Aaen, der ikke havde svært ved at beslutte sig for at sige ja tak til en plads på Danmarks første fodboldakademi.

- Jeg har trænet derude et par gange, og jeg har set midterforsvarer fra ældre årgange klare sig godt. Jeg kender Nicolai Damkjær, som er på Akademiet, og han taler positivt om det. Nu har jeg været i FC Midtjylland i tre år, og jeg er glad for, at jeg kan blive ved med at udvikle mig i klubben, siger Aaen.

Han begyndte i firårsalderen med at spille fodbold. I de første år i den lokale klub Mejrup GU var det som angriber eller midtbane, han udfoldede sit talent, men en ny træner sendte ham i midterforsvaret, og det ”gik meget godt”, som han fortæller.

Afgjorde finalen
Siden har det taget fart for Aaen i forsvaret. Både som U14- og U15-spiller var han med til at vinde den prestigefyldte ungdomsturnering Brøndby Cup, hvor han i sommer spillede en hovedrolle i finalens straffesparkskonkurrence.

- De første fem var valgt, og da der så skulle sparkes igen, kiggede træneren på mig og pegede på målet, husker Mikkel Aaen.

Han sendte kuglen i kassen.

- Det var en god følelse at sparke det sidste spark, husker han og kunne dermed fejre sin anden sejr på to år i turneringen.

Lokalt talent
Fodboldopdragelsen har han fået i FCM-samarbejdsklubben Mejrup GU, hvor Jens Nicholaisen har haft stor indflydelse på Aaens udvikling.

- Det var Jens, der fik mig til FC Midtjylland, husker Aaen blandt andet om den tidligere træner og sender samtidig en stor tak til forældrene.

- Mine forældre har altid kørt med mig, og så har min far også trænet med mig, siger Mikkel Aaen, der også peger på Mads Buttgereit og Fatah Abdirahman som vigtige personer i udviklingen.

- Dem havde jeg, da jeg kom til FC Midtjylland, og de har rykket mig rigtig meget.

Målet er Superligaen
Nu ser frem til de nye udfordringer på Akademiet.

- På kort sig er målet at få forlænget min kontakt i FC Midtjylland. På længere sigt er det at spille i Superligaen og senere at komme til udlandet, siger Mikkel Aaen.

Hans nuværende U15-træner Bo Møller sender ham af sted fra FCM Elitefodboldskole til Akademiet med gode anbefalinger.

- Mikkel er først og fremmest en super god dreng, der arbejder hårdt med at nå sine mål. Han har et stort temperament, som både er hans styrke og et udviklingsområde. Han er en stor og stærk forsvarsspiller med et godt fysisk potentiale, siger Bo Møller.

- Han har alle forudsætninger for at udvikle sig til en rigtig god stopper. Han er duelstærk både i luften og ved jorden, han har et godt spark, og han er hurtig.

- Mikkel skal arbejde med sin forberedelse i spillet og pasningskvaliteten frem i banen. Det er allerede et fokuspunkt, og jeg er ikke i tvivl om, at han vil være godt forberedt på sin U17-tid, siger U15-træneren, der glæder sig til at følge midterforsvarerens udvikling på Akademiet.

Mikkel Aaen begynder på fodboldakademiet i Ikast efter sommerferien.