17.01.2017, 12:00 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Gennembrudsstærk kant får akademikontrakt

Tobias Damtoft fra samarbejdsklubben Linde Boldklub har netop skrevet under på en kontrakt med FC Midtjyllands akademi

I øjeblikket bor han i Vejrumstad lige uden for Holstebro, men det varer ikke længe, før den 15-årige Tobias Damtoft skal flytte hjemmefra og ned til FC Midtjyllands akademi, som han netop har skrevet kontrakt med.

- Det skulle lige gå op for mig på vejen hjem, at jeg lige havde skrevet under på kontrakten, men da jeg så endelig forstod det, var det en fantastisk følelse, siger Tobias Damtoft i telefonen, efter han har underskrevet kontrakten.

- Det er stort for mig. Jeg har kæmpet for det her i flere år, og jeg glæder mig meget, siger Tobias Damtoft.

Hurtig kant og angriber
Hurtighed er det første, der bliver nævnt om Tobias Damtoft, når man spørger FC Midtjyllands fodboldfaglige personale omkring Tobias Damtoft.

- Tobias har en ekstrem gennembrudsstyrke, siger Mathias Rahbek, der er cheftræner for det U15-hold, Tobias Damtoft kommer fra i FCM Elitefodboldskole.

- Han har via målrettet arbejde på træningsbanen udviklet nogle af de ting, det kræver at være en spiller på højeste hylde, nemlig sin teknik og evnen til at indgå i kombinationsspil i små områder, siger Mathias Rahbek.

Den højrebenede venstrekant har tidligere spillet angriber, men han er blevet rykket ud på venstrekanten og spiller dermed ind i banen. Han har spillet flere kampe for U17-holdet end for U15-holdet i det sidste halvår, og U15-træneren glæder sig til at se ham spille på højere niveau og få testet sine kompetencer.

- Jeg tror på ham, slutter Mathias Rahbek

En mindre samarbejdsklub
Det glæder akademichefen, at det er lykkedes Tobias Damtoft at runde en større milepæl, nemlig at få akademikontrakten. Ifølge ham vidner det om, at spillere fra mindre samarbejdsklubber som Linde Boldklub også kan tillade sig at drømme om at komme ind omkring FC Midtjyllands akademi og tage himmelflugt der fra.

- Det vidner om, at samarbejdet fungerer, siger Flemming Broe.

Flemming Broe ser mange unge spillere an og fornemmer, hvad der skal til for at gå hele vejen. Også her ser han potentiale i Tobias Damgaard:

- Han har en god passion for sin sport. Det er en af de allervigtigste ingredienser for en fodboldspiller. Man kan have nok så meget talent, hvis man ikke har passionen, men den er helt sikkert til stede hos Tobias, siger akademichef Flemming Broe.

Drømmer stort
Om lidt begynder Tobias Damtoft rejse på akademiet, hvor han glæder sig til at udfordre sig selv som fodboldspiller samt udfordre sine modstandere med sin hurtighed.

- Jeg er rigtig god én mod én og i løbedueller, siger Damtoft.

Lige som han kender sine forcer, er han også klar over, hvor han skal forbedre sig.

- Jeg skal blive bedre defensivt, og så skal jeg bedre til at spille i de små rum.

Første del af rejsen og drømmen starter nu på akademiet, og den unge knægt fra Vejrumstad har en klar drøm.

- Jeg håber, at det ender med, at jeg får debut på førsteholdet og så kommer videre til den spanske liga, siger Tobias Damtoft.