25.02.2017, 18:03 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FC Midtjylland

God generalprøve for FCM U19

FCM U19 sejrede i sidste test inden ligastart og vandt 3-1 over Danmarksseriens nummer 1, Ringkøbing

Det var to tophold i henholdsvis U19-ligaen og Danmarksserien, der lørdag eftermiddag tørnede sammen på Ikast Stadion. FCM U19 tog imod Ringkøbings seniorhold i de unge ulves sidste træningskamp inden ligastart. Og værterne tog teten fra start.

- Vi fik hurtigt skabt et overtag og var ovenud tilfredse med holdets indsats, indtil de nåede frem til banens sidste tredjedel. Her manglede vi kvalitet, og vi kunne have tilspillet os større chancer på baggrund af vores spilovertag, sagde FCM U19-træner Kenneth Andersen.

Det var hjemmeholdet, som markerede sig først på måltavlen. Et hjørnespark af Gustav Kjeldsen landede hos Mads Vang, som headede bolden i nettet til 1-0. Inden pausen svarede Ringkøbing igen. Denne gang var det gæsternes tur til at udnytte et hjørnespark, som FCM-mandskabet ikke fik clearet, og dermed var det lige ved pausen.

- I første halvelg løb vi ind i en periode, hvor Ringkøbing fik lov til at vinde for mange dueller. Det var også her, at de tilspillede sig hjørnesparket, som var gav dem udligningen til 1-1. Denne udfordring fik vi snakket om i pausen, og derefter satte drengene sig fuldstændigt på kampen, forklarede Kenneth Andersen.  

FCM-dominans i 2. halvleg
I anden halvleg scorede først Mikael Anderson til 2-1 og sidenhen Sebastian Buch til 3-1 på en dybdebold af Aziz Essaisi. Dette forblev kampens resultat, og dermed går FCM U19 ind til forårssæsonen med et fornuftigt udgangspunkt, ifølge FCM-træneren.

- I dag var en rigtig fin generalprøve i forhold til ligastart i næste uge. Alle 18 mand i truppen kom i spil, og drengene leverede en god indsats. Nu glæder vi os bare til for alvor at starte om en lille uge, sagde Kenneth Andersen.

Årets første udfordring i ligaen hedder Esbjerg U19 på hjemmebane. Vestjyderne indtager lige nu tabellens førsteplads med 24 point – dog har Esbjerg spillet 12 kampe mod FCM’s ni kampe, som har givet 22 point på kontoen. Der er kickoff mellem FCM og Esbjerg U19 lørdag den 4. marts kl. 13.00 på Ikast Stadion.

FCM U19 – Ringkøbing (seniorhold): 3-1
1-0: Mads Vang (Gustav Kjeldsen)
1-1: Ringkøbing
2-1 Mikael Anderson
3-1 Sebastian Buch (Aziz Essaisi)

FCM U19:
Oliver Ottesen, Malte Jürgensen, Andreas Murbeck, Nicolai Damkjær, Gustav Kjeldsen, Victor Torp, Mads Olsen, Nikolaj Kirk, Mads Vang, Mikael Anderson, Mads Døhr Thychosen

Bænken:
Christian Tue, Sebastian Buch, Gloire Rutikanga, Aziz Essaisi, Michael Baidoo, Mads Carlson, Samson Onomigho  

Alle 18 mand kom i spil