17.06.2017, 13:59 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Gode takter fra U16 i Tjekkiet

To sejre, tre uafgjorte og et enkelt nederlag har bragt FCM U16 frem til søndagens kvartfinaler ved All Stars Cup. Her venter japanske Fukuoka

Lige som for et år siden deltager FCM i årets All Stars Cup i Tjekkiet. For FCM er turneringen er måske især en mulighed for at få rystet den kommende sæsons U17 Ligatrup sammen, men selvom de indbyrdes relationer halter lidt, har ulvene gjort en god figur i turneringens første to dage.

DAG 1: kampe mod Altinordu, Slavia Prag og Atlético Madrid
FCM U16 tog hul på All Stars Cup med en kamp mod tyrkiske FK Altinordu Izmir, som man i øvrigt også var i pulje med sidste år. Dengang vandt FCM med 1-0 og historien gentog sig fredag, hvor finske Pyry Hannolas scoring sikrede ulvene en lidt heldig 1-0 sejr.

Herefter fulgte et opgør mod et af "hjemmeholdene", nemlig Sparta Prag. Det blev også en tæt kamp, hvor FCM ikke helt forvaltede mulighederne godt nok. Til gengæld stod forsvaret solidt og så endte opgøret som det var startet, med 0-0 på måltavlen.

Fredagens sidste kamp blev også den bedste. Her mødte ulvene Atlético Madrid, og især i første halvleg flød spillet for ulvene. Effektiviten manglede dog igen, og i anden halvleg var madrilenerne bedst, hvorfor de kunne gå fra banen med en fortjent 2-0 sejr, og en revanche for sidste sæsons Youth League-exit.

DAG 2: kampe mod Slavia, Chivas og Dukla
Andendagen startede med et møde med en anden af Prag-klubberne, denne gang Slavia, og kampen lignede til forveksling mødet med Sparta - en tæt 0-0 kamp, hvor ulvene manglede den fornødne skarphed.

Herefter fulgte en kamp mod det, der efterhånden er en gammel bekendt, mexicanske Chivas. Dem havde FCM spillet to træningskampe med i ugen op til All Stars Cup (2-2 og 2-0 sejr til FCM). Det var derfor to hold, der havde et indgående kendskab til hinanden, og det var også ganske fair, at de to gange 15 minutters fodbold endte 0-0. Mest bemærkelsesværdigt var måske i virkeligheden Chivas' trøjenumre, hvor i blandt man fandt lidet benyttede talkombinationer som "390" og "416"...

I lørdagens sidste kamp mødte FCM U16 endnu et Prag-mandskab, nemlig Dukla. Og efter to målløse opgør, lykkedes det atter ulvene at finde vej til netmaskerne, faktisk i en sådan grad, at man kunne tale om "ketchup-effekten". Fire gange måtte den tjekkiske keeper fiske bolden ud af nettet, og set med FCM-øjne var det eneste malurt i bægeret, at man selv tillod et unødvendigt mål.

Solid defensiv, skarphed efterlyses
- Status efter de først to dage er, at det har været rigtigt godt. Lige som sidste år er det hele meget professionelt, men det sportslige niveau er højere i år. Af de kampe, vi har spillet, har de fem været på et rigtig godt niveau, og det er kun kampen mod Dukla, der har været lidt "blød", fortæller Svend Graversen fra Prag.

- Vi stiller med et noget sammenbragt hold, men samspillet og forståelsen spillerne imellem er blevet bedre og bedre set henover kampene. Det er nogle korte, intense kampe, hvor det betyder meget, at få det første mål, og vi kæmper lidt med, at vi ikke får scoret, når chancen er der. Til gengæld giver vi kun meget få chancer væk selv, opsummerer U17 cheftræneren.

UPDATE: resultaterne fredag og lørdag betyder at FCM U16 sluttede som nr. 6 ud af de 16 deltagende hold. Dermed er ulvene blandt de otte hold der går videre til kvartfinalerne. Her venter japanske Avispa Fukuoka i en kamp der spilles søndag kl. 14.00.