31.08.2018, 22:10 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Gradisca: Knebent nederlag i første kamp

En enkelt scoring afgjorde tingene til østrigske Wolfsberger AC’s fordel

FCM U17 havde fået det privilegium at åbne årets Trofeo Nereo Rocco i et rent ”ulvemøde” mod Wolfsberger AC, og det var de jyske ulve, der bed mest fra sig i første halvleg. Der var en klar struktur i FCM’ernes angrebsopbygning og en friløber burde have givet en dansk føring inden pausen.

Wolfsberger AC er sponseret af træbriketfabrikanten RZ Pellets, og det var i stedet dem, der fik tændt op under måltavlen. Det skete kort inde i anden halvleg, hvor midtbanespilleren Jasic udnyttede en friløber.

Det gav en hektisk, rodet sidste tredejedel af kampen, der mest mindede om en slåskamp. FCM’erne knoklede og fik skabt nogle halve chancer, og østrigerne lurede omvendt hele tiden på den omstillingschance, der kunne afgøre kampen definitivt.

Den kom aldrig, men Jasic’ enlige mål viste sig at være tilstrækkeligt for Wolfsberger.

- Det udvikler sig til en ubekvem kamp for spillerne. Wolfsberger brugte deres fysik, og forsvarede sig hårdt og godt, og har en stærk defensiv organisation, erkendte cheftræner Henrik Jensen efter opgøret.

FCM Midtjylland har nu brug for et resultat i den næste kamp, hvor Lazio venter. Rom-klubben indledte turneringen med en 3-0 sejr over landsmændene fra Triestina. FCM U17’s anden puljekamp fløjtes i gang lørdag kl. 19.00.

FC Midtjylland U17 – Wolfsberger AC U17 0-1 (0-0)
37’ 0-1 Adis Jasic

FCM U17: Christopher ”Bobber” Møller – Mads Hansen, Kristoffer Lund, John Ndjate, Oliver Jeppe, Simon Madsen – Oliver Sørensen, Frederik Christensen, Anders Kaiser – Aral Simsir, Tobias Damtoft

Indskiftede: Oscar Fraulo og Victor Lind