01.09.2018, 22:26 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Gradisca: sejr over Lazio holder liv i drømmen

Victor Lind matchvinder efter en helstøbt FCM-indsats

FCM U17 havde til kampen valgt at forsvare sig mere lavt end vanligt, for i stedet at ramme italienerne på omstillinger, og den taktik lykkedes glimrende.

Lazio kom med masser af selvtillid efter at have vundet åbningskampen med 3-0, og havde ikke til sinds at gå og gemme sig. De kom frem ad banen og spillede direkte, i forventning om at deres stærke fysik ville blive udslagsgivende.

Det lykkedes dog FCM’erne at dæmme godt op for de lange bolde – ikke mindst fordi de midtjyske spillere kampen igennem var forbilledligt gode til at bakke hinanden op.

Derfor kom opgøret til at forme sig, som ulvene ønskede: der blev lukket ned for romerne, der omvendt havde svært ved at håndtere den fart FCM’erne havde i omstillingsspillet. Især Tobias Damtoft boltrede sig.

Ligesom i den første kamp udeblev målet dog, og uret tikkede ubønhørligt af sted. I anden halvleg blev 2x Victor -Bak og  Lind – skiftet ind i en offensiv forcering. Satsningen skulle vise sig at give gevinst, for med ni minutter tilbage på kampuret modtog Lind end stikning i dybden, og chippede bolden henover den fremadstormende Lazio-keeper.

Nu gik tiden paradoksalt nok meget langsomt, men FCM’erne holdt nerverne i ro og kørte sejren i hus. I puljens anden kamp vandt Wolfsberger AC med 3-0 over Triestina, og topper dermed puljen med maksimumpoint.

Netop Wolfsberger og Lazio mødes i morgen kl. 17.30, og det betyder at FCM U17 på forhånd vil vide, hvilket resultat de skal bruge i deres egen kamp mod Triestina, der først spilles kl. 19.00.

- Jeg har rost spillerne for den disciplin, de spiller med i dag. Gameplanen bliver udført til perfektion, og vi skaber 5-6 gode muligheder i løbet af kampen, samtidig med at vi holder Lazio nede på få, halve chancer. Vi ønsker at fremstå som et modent, voksent hold og kampen i dag viste, at vi afgjort er på rette vej, fortalte en tilfreds Henrik Jensen fra hotellet i Italien.

S.S. Lazio U17 – FC Midtjylland U17 0-1 (0-0)
51’ 0-1 Victor Lind

FCM U17: Christoffer ”Bobber” Møller – Kristoffer Lund (Oscar Fraulo), Oliver Jeppe, John Ndjate – Mads Hansen, Frederik Christensen, Anders Kaiser, Oliver Sørensen, Simon Madsen - Aral Simsir (Victor Lind), Tobias Damtoft (Victor Bak)

Stillingen i FCM's gruppe før sidste puljekamp
1. Wolfsberger AC 6p +4 mål
2. S.S. Lazio 3p, +2 mål
3. FC Midtjylland 3p, 0 mål
4. U.S. Triestina 0p, -6 mål

De to bedst placerede hold går videre til kvartfinalerne.

Foto: Holdbillede fra gårsdagens kamp mod WAC