09.03.2017, 11:45 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Hårdtarbejdende boks til boks spiller til akademiet

Anders Kaiser er ny mand på akademiet til sommer. Den 15-årige midtbanespiller kommer fra samarbejdsklubben Slagelse BI

Hvad er en god ven? Det er da en, som tager dig med til fodbold. Og sådan en havde Anders Kaiser, da han var så lille, at fodbolden næsten gik ham til knæene. For han var kun i børnehavealderen, da han begyndte til fodbold i B73 i Slagelse.

Lige siden har han ikke kunnet lade læderkuglen være. Der blev flittigt spillet fodbold i frikvartererne i skolegården og i SFO’en, når skolen var færdig.

Siden er mængden af fodbold kun vokset for den 15-årige Slagelse-knægt. FC Midtjyllands samarbejde med Slagelse BI gav den talentfulde midtbanespiller mulighed for at komme i et forløb hos de midtjyske talentudviklere, hvor han én gang i måneden besøgte klubben fra søndag til tirsdag.

- Det giver en følelse af, at når jeg begynder, så kender jeg klubben og menneskerne i den, og jeg ved, hvordan der bliver trænet. Det giver en sikkerhed på, hvad det er, jeg går ind til efter sommerferien, siger Anders Kaiser.

- Alle de gange, jeg har været på besøg i klubben, er jeg taget hjem med en god oplevelse. Jeg kan lide menneskerne i klubben. Niveauet er rigtig højt, og man bliver matchet og måske endda overmatchet på nogle parametre.

- Jeg føler, at jeg efter besøgene har udviklet mig. Man skal tænke hurtigere, end man er vant til, og der bliver stillet krav til de tekniske færdigheder og det fysiske, fordi man spiller med nogen, som er større og hurtige, end man er vant til, siger Anders Kaiser.

Midtbanespiller med overblik og spilintelligens
Han gør sig primært på den centrale midtbane, selv om han i sine yngre dage også har spillet i forsvaret. Men det er hans overblik og spilintelligens på den centrale midtbane, han peger på som sine spidskompetencer.

- Jeg synes selv, at jeg tager nogle gode positioner – både når vi har bolden, og når vi ikke har den. Jeg ligger afleveringer, som gavner holdet, påpeger Kaiser, der er en boks til boks spiller med en stor arbejdsradius.

En af årsagerne til, at Anders Kaiser har udviklet sig som fodboldspiller, skal faktisk findes i familien. Hans far var nemlig i mange år træner for ham.

- Mine forældre har betydet meget for mig. Min far har været træner, siden jeg var lille. En anden træner, som også har haft stor betydning for min udvikling, er Peter, der også har været træner for mig, siden jeg begyndte, siger Anders Kaiser.

Selv om han kun lige er fyldt 15 år, så har der allerede været flere højdepunkter i den unge karriere. Den største oplevelse hidtil var at sætte din underskrift på en akademikontrakt i Ikast.

- Det må nok være at skriver under på kontrakten med FC Midtjylland. Det har været mit mål at komme til en større klub, og det er stort, at det er lykkes.

Teknisk velfunderet arbjedsmand
På banen husker han tilbage på Brøndby Cup for et par år siden, hvor Slagelse-spillerne tog fusen på nogle af de store klubber.

- Vi kom som underdogs og vandt over AGF og Brøndby, mener jeg, og blev nummer fire. Det var super fedt at vise, at selv om man er underdog, så kan det lade sig gøre.

Nu venter så nye udfordringer på den midtjyske hede, hvor nye mål er sat.

- På kort sigt er det at forsøge at spille mig på U17-holdet og så vidt muligt have en startplads til hver kamp. På lang sigt er det at spille mig i superligatruppen og måske til udlandet bagefter, siger Anders Kaiser.

Akademichef Flemming Broe ser et spændende potentiale i den hårdtarbejdende midtbanespiller fra Slagelse.

- Anders er teknisk velfunderet, har en stor arbejdsradius og fylder meget som spiller centralt. Han har en god mentalitet og er meget fokuseret på sin sport. Han er en mental robust spiller. Han kan fortsat forbedre sit temposkifte og blive hårdere og hurtigere i duelspillet, men han er en rigtig dygtig spiller, som vi glæder os til at byde velkommen til til sommer, siger Flemming Broe.

Lige nu går der allerede to tidligere Slagelse-spillere på akademiet i Niklas John Jensen og Christoffer Bergmann, og dermed bliver Anders Kaiser den tredje spiller, der kommer til FC Midtjyllands akademi fra Slagelse BI.

- Det er et produkt af et godt og konstruktivt samarbejde med Slagelse BI, fortæller akademichefen.