30.08.2016, 14:15 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Her er FCM's modstander i UEFA Youth League

Sidste år var en succeshistorie for FC Midtjyllands U19, der kæmpede sig hele vejen til ottendedelsfinalen mod FC Barcelona

Det var et eventyr for akademiet og FC Midtjyllands U19, da de sidste år spillede sig frem til ottendedelsfinalen i UEFA Youth League, der er ungdommens svar på Champions League. 

Det var en stor præstation da de unge ulve slog Atletico Madrid ud på MCH Arena efter straffesparkskonkurrence. I den efterfølgende runde kom FC Midtjylland foran mod FC Barcelona i Spanien, desværre holdt resultatet ikke, og ulvene tabte 3-1 efter en flot præstation mod et af verdens stærkeste ungdomshold.

I år venter et nyt eventyr, for FC Midtjylland er igen med i Youth League, og der er netop trukket lod til den første runde, hvor FC Midtjylland skal op imod belgiske Anderlecht.

Den første kamp bliver spillet i Belgien enten den 27. eller 28. september, mens returopgøret spilles på MCH Arena den 18. eller 19. oktober.

Det var ikke den modstander, som U19-træner Kenneth Andersen havde håbet på.

- Vi vil helst have trukket Breidablik eller Cork City. Så fra den gruppe har vi trukket den sværest mulige modstander, siger Kenneth Andersen. 

Sidste år var Anderlecht i semifinalen og dermed blandt de bedste fire sammen Chelsea, Real Madrid og Paris Saint Germain.

- Vi har fået en udfordring fra højeste hylde. Af de mesterhold, der er med, har vi trukket det hold, der kom længst i sidste års turnering. Anderlecht slog jo FC Barcelona, som vi blev slået ud af, i sidste års turnering, siger Kenneth Andersen.

Hvis det lykkes FC Midtjylland at gå videre, skal de spille anden runde mod Malaga fra Spanien eller Nitra fra Slovakiet. Derefter venter en eventuelt playoff-runde i februar.

- Det er jo fantastisk at få matchet spillerne på aller øverste hylde, og hvis er nogen hold, der kan det, så er det Anderlecht. Det bliver rigtigt svært, men vi glæder os rigtig meget til at få prøvet vores spillere af, siger Kenneth Andersen.

FC Midtjylland kunne have trukket mellem følgende hold: Ajax, Anderlecht, AIK, Rosenborg, Helsinki, Breidablik og Cork City.

Bliv klogere på UEFA Youth League gennem linket her.