07.07.2020, 10:00 | Af: Magnus Monrad-Alexandersen | Foto: FC Midtjylland

Høj dygtig angriber får kontrakt med akademiet

Med 22 mål i 22 kampe har Malte Melin i overbevisende grad vist sig at være en rigtig dygtig angriber, der nu efter sin U15-tid fortsætter på FC Midtjyllands akademi

Som U13-spiller var Malte Melin fast spiller hos Slagelse B&I. Men noget adskilte ham fra resten af holdet. Et par gange i måneden tog han nemlig til Herning for at spille og træne med FCM U13. Da han så skulle til at spille U14, rykkede han permanent til FCM Elitefodboldskole og skiftede sin normale dagligdag på Sjælland ud med en ny i Jylland, hvor han flyttede ind hos en værtsfamilie.

- Jeg synes faktisk, det var ret nemt at flytte. Jeg havde været forbi en masse gang som U13-spiller, og jeg blev placeret hos familien Wille (hos hans holdkammerat Sebastian Wille, red.), som har taget rigtig godt imod mig, fortæller Malte Melin.

Som U15-spiller har han præsteret at score 22 mål i 22 kampe. Et ganske fint gennemsnit, der nærmest lover mål fra den 15-årige angriber i hver kamp. Han var da også på måltavlen, da han i sin sidste kamp som U15-spiller scorede 2-0 målet i U15-holdets 3-1 sejr over Vejle B i pokalfinalen. Hans gode præstationer er blot et billede af det store talent, der nu gør, at han fortsætter i FC Midtjylland på akademiet som U17-spiller.

- Jeg har længe håbet på at kunne opnå en akademikontrakt. Det hele var meget nyt og spændende, da jeg skiftede til FCM. Så dengang gik jeg bare på banen, og gjorde det bedste jeg kunne. Men jo længere tid, der gik, jo mere kæmpede jeg også få at blive i klubben og komme op på akademiet. Jeg har været rigtig glad for min tid i FCM, og jeg glæder mig til at komme i gang på akademiet i Ikast, fortæller unge Melin og uddyber:

- Jeg glæder mig til at være i et rigtig godt miljø både på og uden for banen i en rigtig god klub. Og så glæder jeg mig til forhåbentlig at få noget spilletid på U17-holdet og udvikle mig endnu mere som fodboldspiller.

Fysisk stærk målscorer
Nu hvor kontrakten er i hus, er det spilletid på U17-holdet, der er det næste mål for Malte Melin. Derefter håber han på at kunne få forlænget sin kontrakt og senere blive professionel i FCM og spille med Superligaholdet, inden der måske kan vente en tur til udlandet. Her håber han specifikt på en tur til enten La Liga i Spanien eller Premier League i England, hvis han selv må bestemme.

- Min drømmeklub er FC Barcelona, de spiller rigtig smukt fodbold nede i Spanien, så det kunne jeg rigtig godt tænke mig at prøve. Men derimod kunne jeg også godt tænke mig at spille i Premier League. Der er spillet lidt mere fysisk, og de går lidt mere til hinanden, forklarer angriberen.

Og det er da også særligt fysikken, som Malte Melin har med sig. Med sine 184 centimeter brager han godt op i vejret og kan gøre ondt på modstandernes forsvar. Derudover beskriver han sig selv som en med fart og overblik over banen, der samtidig kan afslutte med begge ben og har næse for mål. Og så fremhæver han også sine tekniske færdigheder, i forhold til hvor høj han er.

Det er også nogle af de kvaliteter, som akademichef Flemming Broe ser hos den høje angriber, og som har været til grund for valget om at tilbyde Melin en kontrakt på akademiet.

- Malte er en angriber med en god fysik. Han er en rigtig dygtig afslutter, der kan skyde og score fra selv de skæveste vinkler, så at kalde ham for en god målscorer, med de tal vi har set i denne sæson, er også meget passende. Og derudover er han også tit i oplæggerens rolle. Han er en angribertype, der er meget resolut foran målet, og så har han en positiv tilgang til sit spil og sin udvikling. Han er selv meget refleksiv og kan se, hvor han kan forbedre sig på banen, siger Flemming Broe.

Nu venter der altså en spændende årrække på akademiet for Malte Melin, hvor der er store og gode rammer og forudsætninger for at udvikle hans talent endnu mere.