26.09.2019, 10:03 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Hosine Bility skifter til FC Midtjylland

Den 18-årige australske forsvarsspiller Hosine Bility skifter til FC Midtjylland på en femårig aftale

FC Midtjylland forstærker U19-mandskabet på akademiet med tilgangen af forsvarsspilleren Hosine Bility. Den 18-årige australier har indtil nu tørnet ud for Croydon Kings i hjemlandet, men de kommende fem år skal han indfri sit potentiale i det midtjyske.

- Vi glæder os meget over, at Hosine har underskrevet en lang aftale hos os. Han er en fysisk meget kompetent spiller med et stort potentiale, fortæller sportschef Svend Graversen. 

Forsvarsspilleren, som er født i Guinea, men har australsk statsborgerskab, glæder sig over sin nye aftale og ser frem til at træde ind på akademiet.

- Jeg er stolt, og utrolig ydmyg, over muligheden i FC Midtjylland. Jeg var nervøs, da jeg rejste fra Australien og forlod min familie, men jeg føler mig velkommen og omgivet af gode mennesker her, så jeg er ikke i tvivl om, at dette er det rette skifte for mig og min udvikling, fortæller Hosine Bility og fortsætter: 

- Det er en stor mulighed for mig og jeg glæder mig til at bidrage. Jeg vil arbejde hårdt hver eneste dag og så er det er op til mig selv, at vise trænerne hvad jeg kan byde ind med.

Bility har ikke spillet ungdomsfodbold på eliteniveau i Australien, og det betyder at han har nogle taktiske mangler, som staben omkring akademiet skal tillære ham.  

- Han har et udviklingsområde i spillets taktiske aspekter, idet han ikke spillet på det højeste ungdomsniveau i Australien. Der er ingen tvivl om hans spillemæssige potentiale, og vi er overbevist om, at vi kan indfri det i vores miljø. Hosine kan rykke sig rigtig meget de kommende år, fortæller sportschef Svend Graversen.  

Svend Graversen er i særdeleshed imponeret over forsvarsspillerens enorme fysik, som er på et internationalt niveau, men fremhæver ligeledes Hosines evner og mod på bolden. 

Den australske forsvarsspiller er selv ydmyg om sine kompetencer og ikke meget for at tale om sine kvaliteterne på banen, men sætter alligevel et par ord på sin person. 

- Jeg er altid tilstede – både fysisk og mentalt. Jeg er selvsikker og nysgerrig på mine omgivelser, og så kan godt lide at hjælpe mine holdkammerater. 

Welcome to FC Midtjylland, Hosine Bility.