03.06.2017, 16:00 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FC Midtjylland

Hurtig back-talent til Akademiet

Rasmus Obling fra Hellerup Idrætsklub har netop skrevet under på en kontrakt med FC Midtjyllands Akademi

Han har tørnet ud i ulvetrøjen til flere træninger og på udlandsture det seneste års tid, men snart skifter Rasmus Obling endegyldigt de vante rammer i Charlottenlund ud med den midtjyske hede. Den talentfulde back starter på Akademiet efter sommerferien.

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad og stolt over at skrive kontrakt med FC Midtjylland og er blevet taget rigtig godt imod, siger en tilfreds Rasmus Obling.

Han hæftede sig ved det midtjyske træningsmiljø flere år tilbage.

- For nogle år siden var vi på en træningslejr i Ikast med min tidligere klub HIK. Det var en super tur, og jeg fik et rigtig godt indtryk af stedet, så jeg glæder mig til at blive en fast del af klubben, siger talentet og retter samtidig en tak mod flere personer, som har støttet ham på ’rejsen’.

- Min storebror var altid frisk på at spille lidt bold, da vi var mindre. Det betød meget. Derudover har min mors trofaste opbakning og hjælp på sidelinjen været uundværlig, lyder det fra Ramus Obling.

Træneren fik ham på banen
Den duelstærke sjællænder fra Charlottenlund trådte sine første fodboldsko i HIK – Hellerup Idræts Klub. Interessen til spillet fik han gennem sin storebror som 6 årig. Siden er det blevet til adskillige timer på træningsbanen, og særligt to HIK-trænere har haft stor indflydelse på Rasmus Oblings fodboldopvækst.

- Min tidligere træner Ahmad El’Ali har betydet utrolig meget for mig – både på og uden for banen. Vi var en flok drenge, som havde nogle problemer i skolen, men Ahmad tog sig tid til at snakke med os. Det motiverede mig helt vildt, så jeg fik lyst til at give den gas på fodboldbanen.

- En anden træner, som også har gjort meget for mig, er Filip Ødegaard. Han var god til at se, hvilke øvelser jeg fik meget ud af og troede på mig hele vejen, siger den hurtige back.

Primært på backen eller som kant
Rasmus har optrådt på forskellige positioner. I dag er han oftest at finde på siderne, og i FC Midtjylland bliver det primært på højre back eller kant, at han skal videreudvikle sit talent.

- Jeg har spillet lidt over det hele. Som U14-spiller blev jeg sat ned som central back og gjorde det meget godt. Efterfølgende har jeg spillet lidt 10’er og højre kant, og i FC Midtjylland får jeg lov til at prøve kræfter med højre back og kant. Det glæder jeg mig til. Jeg tror, det er positioner, som passer godt til mig, siger talentet fra HIK.

Det er FC Midtjyllands akademichef Flemming Broe enig i. Han glæder sig over tilgangen af den talentfulde sjællænder.

- Ramus er rigtig dygtig på førsteberøringen og læser spillet godt. Han har generelt en god omgang med bolden og nogle gode taktiske færdigheder, der gør ham til en spiller med fin flow og fart. Det understøttes også af hans hurtighed.

- Fremadrettet skal Rasmus styrke niveauet med sit venstreben og forsøge at holde sig skadesfri – det er ikke en uvæsentlig faktor, siger Flemming Broe.

Drømmer om Arsenal og Premier League
Forestil dig dit yndlingshold fra den store internationale scene pludselig står på modsatte banehalvdel. Forestil dig så også, at det lykkedes dig og dit hold at hive en overbevisende sejr ud af opgøret. For Rasmus Obling var dette en realitet, da han i HIK-trøjen slog Arsenal 4-0.

- Det var bare så kæmpe stort, lyder det fra det hurtige talent.

Og får Ramus lov til at drømme, leder tankerne sig også i retningen af London og Emirates Stadium.

- Min helt store drøm er at spille i Premier League i Arsenal-trøjen. Men i første omgang er mit mål at spille mig på U17-holdet i FC Midtjylland, og så må vi se, hvad fremtiden bringer, siger den nye akademist.