05.01.2017, 14:45 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Ikast-dreng forlænger med FCM

Akademiet har gjort det igen. Andreas Poulsen er seneste skud på stammen af talenter, der får kontrakt i FC Midtjylland

Endnu en lokal akademidreng har slået sig fast i FC Midtjylland. Andreas Poulsen kommer fra Ikast og har gået hele vejen fra Herning Elite og FC Midtjyllands akademi frem til den fuldtidskontrakt, han netop har skrevet under på.

- Jeg er meget glad og stolt over, at jeg får muligheden for at forlænge med FCM. De har givet mig chancen, og det giver mig blod på tanden, at de viser tillid til mig. Det får mig til at knokle endnu hårdere, og så vil jeg gøre, hvad jeg kan for at få flere kampe, siger en tilfreds Andreas Poulsen om sin nye kontrakt.

Som første års U19-spiller har 17-årige Poulsen allerede gjort sig bemærket, da han i Filip Nováks fravær spillede 90 gode minutter i sin tidlige Superligadebut mod Silkeborg i efteråret.

- Når jeg tænker tilbage på det, var det lidt hektisk. Jeg vidste ikke, om jeg skulle spille eller ej, for Novak var tvivlsom. Så jeg var meget nervøs, men det var bare fedt at spille, og selvom det ærgerligt, at vi tabte, så er jeg sindssygt glad for, at det gik, som det gjorde.

Sportsdirektør Claus Steinlein er glad for, at endnu en akademispiller er gået hele vejen.

- Andreas har vist en rigtig god udvikling, og han har allerede som første års u19-spiller haft debut i Alka Superligaen, hvor han spillede med rutine og ro og gjorde en rigtig god indsats. Han er helt klar fremtidens venstre back for FC Midtjylland, siger Claus Steinlein.

- Han har potentiale til at gå hele vejen. Med den rigtige tålmodig og ydmyghed og med hårdt arbejde, så kan han gå hele vejen og komme ud i Europa og spille og forfølge sin store drøm.

Andreas Poulsen spiller venstre back men har også spillet kant i ungdomsårene.

- Som en venstrebenet back er Andreas en interessant spiller, der er modig og kommer over kanten. Han indgår fint i kombinationsspillet og spiller med en god struktur og stabilitet defensivt, siger Claus Steinlein.

Lokal akademidreng
Andreas Poulsen er født og opvokset i Ikast, og han beskriver det som en drøm, der er gået i opfyldelse, at han nu kan skrive kontrakt med sin barndomsklub.

- Det er sindssygt fedt at gå rundt i Ikast, og jeg kender folk, der kommer og siger tillykke. Det er betyder bare mere, når jeg bor så tæt på det hele, at jeg nu er en del af den superligaklub jeg altid har fulgt, siger Andreas Poulsen.

Det glæder også sportsdirektøren, at Andreas Poulsen er endnu en lokal spiller fra regionen, der går hele vejen hos FC Midtjylland og dermed er et produkt af akademisystemet.

- Det er en stor ros til hele FCM Elitefodboldskole i Herning og til hele Akademiet. De har gjort en spiller klar så hurtig, så vi allerede som førsteårs U19-spiller skriver kontrakt med ham og tror på, at han kan blive stamspiller i FC Midtjylland på sigt. Det viser, der bliver lavet et stort stykke arbejde, siger Claus Steinlein.

Hvad fremtiden bringer for Andreas Poulsen, vil tiden vise. For Andreas Poulsen er tingene lige nu gået op i en højere enhed, og det motiverer ham.

- Jeg vil spille mig ind på holdet og få en masse kampe i Superligaen og gøre mig til en profil. Så må vi se, hvad fremtiden bringer, men jeg håber at blive i klubben så længe som muligt, og at jeg kan blive en profil i Superligaen, siger Andreas Poulsen.

Poulsens kontrakt er af en varighed på tre år.