21.04.2018, 22:23 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Individuelle dyder bar U17 igennem

Fuld fart over feltet i FCM U17's 4-3 sejr over Lyngby

Tyve sekunder. Mere tid gik der ikke før der var scoret i U17-kampen mellem Lyngby og FCM. Værterne spillede bolden lidt bagud, så en lang aflevering ud på fløjen, derfra et indlæg og vupti, så var Lyngby i front.

FCM U17 var dog ikke sene til at svare igen. Et højt pres fik Lyngby til at sende bolden tilbage til målmanden, men det lykkedes en FCM’er at blokere hans udspark, der havnede hos Aral Simsir, som udlignede.

To minutter senere gav højt FCM-pres igen udbytte. Bolden blev erobret og Gustav Isaksen rundede en modspiller inden han lagde bolden i dybden til Nikolas Dyhr, der scorede kampens tredje mål.

Og så gentog historien sig ellers. Lyngby gav bolden op, spillede den lidt bagud, så en lang aflevering ud på fløjen, derfra et indlæg og så stod der 2-2.

FCM-bænken gav et kollektivt støn fra sig, og minuttet efter var det dommer Dan Pedersens tur til at vånde sig. Han var blevet skadet, og så måtte dommeren fra U19-kampen tage endnu en tur i manegen.

Situationen om dommeren gav FCM-bænken mulighed for at få lidt styr på det, der mildest talt havde været en kaotisk indledning på kampen. Lyngby U17 var fast besluttede på ikke at lade FCM’erne få ros til at sætte deres spil op, og pressede højt og kompromisløst.

Det gav FCM’erne problemer, men når det lykkedes ulvene at spille sig ud af det første pres, blev det næsten hver gang farligt. Således også efter tyve minutter, hvor Oliver Sørensen gled af på en modspiller, og spillede Gustav Isaksen fri i dybden – 3-2, hvilket også var stillingen ved halvleg.

Lyngby fortsatte ufortrødent med at investere mange spillere i presspillet, og FCM U17 fik aldrig det ekvilibristiske, kollektive spil til at fungere på dagen. I stedet blev det en kamp med mange mand-mod-mand dueller, og ulvene fik til gengæld vist, at de også mestrer den slags kampe.

Efter 60 minutter sendte Pyry Hannola bolden ud til Nikolas Dyhr, hvis indlæg fandt Aral Simsir i feltet. Det lignede, at der blev begået straffe på FCM-angriberen, men Aral holdt sig på benene og tæskede bolden op i krydset.

Målet til 4-2 gjorde, at kampen faldt mere til ro. Lyngby var mest på bolden, men havde svært ved at skabe de store chancer.

I overtiden udnyttede værterne et FCM-boldtab til at reducere, men det var for langt henne til, at der opstod nogen spænding, og umiddelbart efter fløjtede en - formodentlig træt - Mostafa Seyfi af.

- Vi er super glade for at vinde på en dag, hvor alle de foranliggende hold sætter point til. Lyngby var taktisk godt forberedte, og vi lykkedes ikke med at sætte vores spil op, så det bliver meget på de individuelle kvaliteter, vi vinder i dag. Vi skal blive bedre til at samarbejde og løbe i position for hinanden, udtalte Martin Mark efter kampen.

Lyngby BK U17 – FC Midtjylland U17 3-4 (2-3)
1’ 1-0 Waldemar Kattrup
7´1-1 Aral Simsir
9’ 1-2 Nikolas Dyhr
11’ 2-2 Asger Ammundsen
20’ 2-3 Gustav Isaksen
60’ 2-4 Aral Simsir
80+3 3-4 Jonas Abdel-Halim

FCM U17: Valdemar Birksø Thorsen – Anders Kaiser, Jens Emil Fjendsbo, Kristoffer Lund Hansen (73’ John Ndjate) – Hanus Sørensen, Frederik Christensen (53’ Pyry Hannola), Oliver Sørensen, Mads Kristian Hansen – Nikolas Dyhr, Aral Simsir, Gustav Isaksen (70’ Erik Burai)