11.08.2020, 12:00 | Af: Jens Risom | Foto: Daniel Stentz

Islandsk målmandstalent tager et skridt op

Efter stor succes i Aarhus Fremad i den netop overståede sæson skal Elias Rafn Olafsson nu vogte buret i FC Fredericia i NordicBet Ligaen

Målmand Elias Rafn Olafsson udlejes til FC Fredericia på en aftale, der gælder for sæsonen 20/21. Den 20-årige keeper rykker dermed fra 2. division til 1. division.

Udlejningen sker ifølge målmandstræner Lasse Heinze for at give den islandske målmand mere erfaring.

- En udlejning til toppen af 1. division vil give Elias hår på brystet, erfaring og ikke mindst en masse kampe, siger Lasse Heinze.

I løbet af den foregående sæson holdt Elias Rafn Olafsson 13 clean sheets i 21 forsøg i den aarhusianske 2. divisionsklub. Derfor er det kun et naturligt skridt i forhold til udvikling, at han skal prøve sig selv af i 1. division.

- Jeg vil dominere ligaen i 1. division, ligesom jeg har gjort det i 2. division, og jeg vil vise, hvad jeg er i stand til på en fodboldbane, slår Elias Rafn Olafsson fast. 

Store evner skal indfri høje ambitioner
Lasse Heinze fremhæver både fysiske og mentale spidskompetencer, når det kommer til det islandske målmandstalent.

- Elias’ spil i feltet er sjældent set, og det hænger selvfølgelig sammen med hans højde. Og så er han bare cool. Han bliver ikke påvirket, uanset hvilken situation han bliver sat i, forklarer Heinze. 

Den høje målmand har nu været i Danmark i to år, efter han i sommeren 2018 kom til FC Midtjylland fra islandske Breidablik UBK. 

- Det sværeste er sproget, men ellers er livet ikke så anderledes fra Island. Jeg kan rigtigt godt lide at være her, fortæller islændingen. 

- Mit første mål er selvfølgelig at spille for FC Midtjylland. Ellers er min drøm at spille i en top 5-liga, og den ultimative drøm er at stå i Premier League, smiler Elias Rafn Olafsson.