19.02.2020, 10:15 | Af: | Foto: Daniel Stentz

Jibril Abubakar udlejes til KA

Islandske KA får det kommende halve år glæde af Jibril Abubakar, som skifter på en lejeaftale til udgangen af august 2020

Knattspyrnufélag Akureyrar – forkortet KA – sluttede i sidste sæson som nummer fem i den bedste islandske række, Pepsideild, og i bestræbelserne på at forbedre det resultat, har cheftræner Óli Stefán Flóventsson udset sig Jibril Antala Abubakar, som indtil nu har været en del af FC Midtjyllands U19-mandskab. 

Lejemålet, der gælder til udgangen af august 2020, er en naturlig del af den udviklingsplan, som er udarbejdet i tæt samspil med Abubakar. 

- Jibril har brug for at komme ud og få seniorerfaring. Lejeaftalen minder om casen med Paul Onuachu i sin tid og er i tråd med den udviklingsplan vi har lagt sammen med Jibril. Vi er overbeviste om, at de erfaringer han får i Island, vil klæde ham på til at tage det næste skridt her i FCM, fortæller Svend Graversen.  

Det er ikke første gang KA henter forstærkninger i Danmark. Tidligere i dette transfervindue hentede klubben Mikkel Qvist i AC Horsens og den tidligere SønderjyskE-, OB- og Lyngby-spiller Hallgrímur Jónasson er ligeledes en del af det islandske mandskab.   

- KA har fulgt Jibril over en længere periode og vi har haft en god dialog. Med skiftet til Island bliver han en del af et professionelt setup og får en masse kampe i et komprimeret program, forklarer sportschefen.

Den 198 centimeter høje angriber har spillet 11 kampe og nettet 6 gange i U19 Ligaen i indeværende sæson.

Held og lykke, Jibril.