20.06.2017, 15:50 | Af: Jakob Nørgaard | Foto: FC Midtjylland

Kristian Riis er årets akademispiller

Midterforsvareren tog hæderen som sæsonen 16/17 bedste akademispiller. Poulsen, Sery og Murbeck er øvrige vindere

Ved akademiets afslutning blev der forleden traditionen tro uddelt priser for den forgangne sæsons bedste præstationer.

Her vandt Kristian Riis titlen som Årets Akademispiller 16/17, som man kan se på billedet.

- Kristian Riis er indbegrebet af den kultur, vi gerne vil have på akademiet. Han er altid forberedt og er den bedst mulige udgave af sig selv på og uden for banen, siger akademichef Flemming Broe

- Han er vendt tilbage fra to skadespauser, og det vidner om, at han er robust. Han har vist, at han er en talentfuld superligaspiller. Og så har han gode lederegenskaber. Det siger en del om Kristian, at han dagen efter den sidste Superligakamp sidder på vej i bussen til Tyskland dagen efter klokken 6.00 om morgen for at deltage i SPAX-cup med U19, siger Flemmin Broe om valget af årets akademispiller.

Årets udviklingsspiler
Andreas Poulsen fik debut på Superligaholdet i Filip Nováks fravær i en kamp mod Silkeborg IF som 17-årig. I denne sæson er det venstrebacken, der vinder årets udviklingsspiller.

- Andreas Poulsen har haft en fantastisk udvikling, efter han er rykket op fra U17 til U19. Han har gode offensive kvaliteter, og så er han blevet bedre i en mod en rent defensivt. Han har haft nogle fantastiske kampe på landsholdet, og så har han spillet Superligakampe og spillede en flot SPAX-cup. Det er meget berettiget, at han vinder årets udviklingsspiller, siger Flemming Broe.

Årets U19-spiller
Den bedste spiller på sidste års U19-hold er Andreas Murbeck. Den store svensker i midterforsvaret vinder prisen for at være til stede og give sig 100 procent til træninger og kampe.

- Andreas Murbeck er en spiller, som har haft afgørende betydning for holdet. Han er en rigtig vinder, og han sætter altid holdet over sig selv. Derudover er han blevet bedre til at selvtræne og har gennem sin tid i FC Midtjylland fundet ud af, hvor meget han kan og skal gøre for at udvikle sig. Han stiller altid store krav og er godt forberedet. Derudover er Andreas Murbeck en omsorgsfuld person og en god kammerat, der er god til at integrere nye spillere og få dem til at føle sig velkomne, siger U19-træner Kenneth Andersen.

 

Årets U17-spiller
Her finder vi endnu en forsvarsspiller. Midterforsvar og højre back Japhet Sery Larsen er årets U17-spiller i sæsonen 16/17.

- Han er først og fremmest en god fyr, der er god for kammeratskabet, og så er han en lederskikkelse. Det gælder både i skolen, til træningerne og på banen. Han gør alting fuldt ud. Han har de kvaliteter, vi leder efter i en anfører. Rent sportsligt har han præsteret på et højt niveau i hele foråret og det meste af efteråret, efter han kom tilbage fra en længerevarende skadespause. Han er en spiller, der gør de andre bedre. Man lægger ikke nødvendigvis mærke til ham, når han spiller, men man lægger helt sikkert mærke til ham, når han ikke er nede i forsvaret, siger U17-træner Svend Graversen.