02.06.2016, 07:00 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Lokal midtbaneslider på Akademiet

Matthæus Andersen fra samarbejdsklubben Vildbjerg SF er ny mand på fodboldakademiet i Ikast

Han er som de fleste andre drenge i region Ulveland. Nemlig FCM-fan. Og så spiller han fodbold som så mange andre drenge også gør landet over. Men her stopper det også. For 15-årige Matthæus Andersen fra Vildbjerg er lige lidt bedre end de fleste.

Faktisk er han så god, at han ikke mange dage efter sin 15 års fødselsdag for første gang skulle sætte din autograf på et stykke papir. Ikke til en fan, men på en akademikontrakt med yndlingsklubben FC Midtjylland.

- Det er en drøm, der er gået i opfyldelse. Det er et kæmpe skridt for mig. Det er bare en fantastisk følelse, fortæller Matthæus Andersen, der aldrig var i tvivl om, at underskriften skulle sættes, da tilbuddet kom.

- Det er noget, jeg har drømt og håbet meget på, så det var aldrig en svær beslutning, afslører han.

Fulgt med fra lægterne
Som knægt fra Vildbjerg har han sammen med især sin far masser af gange taget turen til MCH Arena for at støtte ulvene. Derfor er det også særligt specielt, at han nu selv kommer til at repræsentere klubben.

- Det er fantastisk, og jeg håber, at jeg selv kommer til at repræsentere klubben på superliganiveau engang, fortæller Matthæus Andersen.

Han har dog de seneste tre år trukket FCM-trøjen over hovedet, når der skulle spilles kamp. Han har nemlig siden U13-tiden spillet for FCM Elitefodboldskole i Herning. Nu ser han frem til nye udfordringer på Akademiet i Ikast efter sommerferien.

- Jeg glæder mig helt vildt. Jeg regner med at få en masse gode år i FC Midtjylland og lære en masse nye mennesker at kende.

- Jeg forventer at udvikle mig meget, og så forventer jeg at spille en masse fodbold og lave det, jeg elsker. Men jeg forventer også nogle hårde år. Det kræver hårdt arbejde at spille sig på holdet og at få hverdagen til at hænge sammen, siger Andersen.

Målrettet og med lederpotentiale
Han huserer på den defensive midtbane og har stort set altid gjort det. I de yngste år prøvede han godt nok kræfter med forsvaret, men det er i maskinrummet på midten af banen, at styrkerne bedst kommer til sin ret.

- Matthæus er en glad og udadvendt dreng, der med sit altid smilende og imødekommende sind gør det til en stor fornøjelse at være sammen med ham både på og udenfor banen, siger Bo Møller, der som U15-træner i FC Midtjylland har haft ham det seneste år.

- Udover sit positive væsen er Mattæus en dybt seriøs og målrettet fodboldspiller, der er meget bevidst om sine mål og arbejder fokuseret og hårdt for at nå sine drømme. Han er den fødte ledertype, som også kan stille krav til sine omgivelser og medspillere, siger U15-træneren, der glæder sig til at følge hans udvikling på Akademiet.

Også på Akademiet ser akademichef Flemming Broe frem til tilgangen er Matthæus Andersen.

- Matthæus er en interessant spiller på flere måder. Han har et lederpotentiale og indtager rummet, når han kommer ind i det.  Samtidig yder han altid en dedikeret indsats og har et fint teknisk niveau. Han har et godt flow i sit spil, er dygtig til at binde tingene sammen, og så kan han være med til at ændre tingene, hvis det ikke lige går vores vej. Når man spiller i maskinrummet, skal man være dygtig teknisk i små rum, og der skal han fortsat udvikle sig, siger Flemming Broe.

Røde trøjer over hovedet
For Matthæus Andersen har særligt familien og en træner i barndomsklubben Vildbjerg SF haft stor betydning for, at han har nået så langt.

- Min træner i Vildbjerg Jan Rytter og min familie har betydet meget. Jan var med til at skabe interessen for fodbold, fordi han selv gik så meget op i det, og så var han en vanvittig dygtig træner. Og min familie har bare altid været der for mig og bakket mig op, kørt med mig og støttet mig i det, siger Matthæus Andersen.

Sammen med sin far deler han en stor passion for Arsenal, og får han lov at drømme stort, dukker The Gunners da også op på nethinden.

- Det må være at trække en landsholdstrøje eller Arsenal-trøje over hovedet. Og gerne dem begge to, forklarer midtbanefighteren, der lige nu kæmper for en plads på det kommende U16-landshold.

- Det er et kæmpe mål. Det er de bedste spillere i landet, og det vil være en ære at være blandt dem, siger Andersen, der begynder på fodboldakademiet i Ikast efter sommerferien.