15.04.2016, 13:00 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Lokalt akademitalent får fuldtidskontrakt

FC Midtjylland rykker U19-spilleren Gloire Rutikanga op i førsteholdstruppen efter sommerferien

Navnet Gloire Rutikanga siger måske ikke de fleste FCM-fans så meget. Og dog. For den 19-årige midtbaneterrier har nemlig i denne sæson rullet over skærmen flere gange sammen med resten af FC Midtjyllands talentfulde U19-hold i ungdommens Champions League.

Og det hårde arbejde på Akademiet for den tidligere Skjern GF-spiller, der sammen med sin familie kom til Danmark i 2010 som flygtninge fra Congo, er nu vekslet til en fem-årig fuldtidskontrakt og en plads i superligatruppen efter sommerferien.

- Det føles rigtig dejligt. Jeg kan ikke beskrive, hvor glad jeg er for kontrakten, siger Gloire Rutikanga.

- Siden jeg kom på Akademiet, har jeg arbejdet benhårdt for at få en seniorkontrakt. Jeg vidste, det ville blive svært, så jeg er bare rigtig glad for, at det er lykkes, siger midtbanetalentet.

Han er den tredje akademispiller i årgang 97, der har fået en fuldtidskontrakt. Tidligere har klubben også lavet aftaler med Alexander Munksgaard og Mikkel Duelund, der allerede er en fast del af førsteholdstruppen.

- Det er en talentfuld årgang, og vi er både glade for og stolte over, at vi har lavet en kontrakt med Gloire. Det er en stor dag for FC Midtjylland hver gang, vi giver en af vores unge spillere fra Akademiet en kontrakt og en plads superligatruppen, siger akademichef Flemming Broe.

Gloire Rutikanga blev opdaget i samarbejdsklubben Skjern GF og skiftede til FCM Elitefodboldskole, inden han som U17-spiller fik en plads på Akademiet. Og allerede som U17-spiller var Rutikanga med superligatruppen på træningslejr, og hans nuværende U19-træner Kenneth Andersen ser da også et stort potentiale i midtbanetalentet.

- Gloire er en central midtbanespiller, som både kan spiller sekser og otter. Han dækker mange meter og er hurtig på fødderne og kommer langt omkring på banen. Han er en spiller, vi skal forvente os noget af i vores og presspil- og erobringsspil, forudser Kenneth Andersen.

Gloire Rutikanga er andenårs U19-spiller i denne sæson og bliver altså efter sommerferien en fast del af FC Midtjyllands førsteholdstrup.