26.02.2017, 16:16 | Af: Jakob Engelst Nørgaard | Foto: FC Midtjylland

Målfarlig back til akademiet

15-årige Simon Madsen tilknyttes FC Midtjyllands akademi fra sommer 2017

FC Midtjyllands akademi har hentet et venstrebenet talent i den sydøstlige del af Danmark. Simon Madsen fra Nykøbing Falster kommer til sommer til ulvenes akademi.

- Det glæder jeg mig enormt meget til. Jeg håber, at jeg får nogle gode år her, hvor jeg lærer en masse. Ikke kun fodboldmæssigt men også fagligt og socialt. Jeg vil lære en masse nye ting og selvfølgelig udvikle mit fodboldspil, siger Simon Madsen, der netop har skrevet under på sin akademiaftale.

Simon Madsen har spillet venstre back og venstre kant i sin ungdomsår, og nu ser han frem til at udvikle sit spil på et af Danmarks bedste akademier.

- Her er et godt træningsmiljø og nogle gode trænere, og så er der et fedt socialt liv her i FC Midtjylland, siger Simon Madsen, der har været i klubben for at prøvetræne i en periode, inden han skrev under.

Han er glad for at tilknytte sig et akademi, hvor han kan få et individuelt fokus på sin udvikling.

- Der er hele tiden mange forskellige omkring én, som har forskellige vinkler på spillet. På den måde bliver træningen mere individuel, og der er FC Midtjylland anderledes end andre klubber, siger Simon Madsen.

Den 15-årige falstring fremhæver sin hurtighed som en spidskompetence sammen med målnæsen, og det har fået hans nuværende træner til at rykke ham op i angrebet.

- Jeg har spillet lidt forskelligt. Det meste af mit fodboldliv har jeg spillet venstre back og venstre kant, men på det seneste har min træner i Nykøbing set mig som angriber på grund af min hurtighed, siger Simon Madsen.

Det er dog tanken, at Simon Madsen skal udvikle sit spil på venstrekanten. Både som back og som kantspiller, og det passer ham fint.

- Jeg føler mig mest tryg på venstre back, men jeg kan også lide at spille kant, så en af de to er ønskepositionen, siger Simon Madsen.

Stort atletisk potentiale
FC Midtjylland har fulgt Simon Madsen igennem halvandet års tid, inden skrev under på sin kontrakt, og akademichefen er fornøjet over at tilføje en back, der passer godt ind i FC Midtjyllands filosofi:

- Han har en god personlighed. Vi har fulgt ham igennem halvandet år, og han er helt sikkert en spiller med et stort potentiale.

- Han er som udgangspunkt en fremadrettet spiller, men som både kan dække offensivt og defensivt, og så er han atletisk og hurtig. Hans nuværende fysiske status er god, og han har et stort atletisk potentiale, siger akademichef Flemming Broe.

Flemming Broe kalder Simon Madsen for en allround-spiller, der kan finde sig til rette på flere positioner, og så glæder det akademichefen, at han scorer kasser.

- Han scorer forholdsvis mange mål, og det er jo en god kvalitet at have som fodboldspiller. Det er faktisk en kvalitet, som ofte er lidt en mangelvare, siger Flemming Broe.