24.05.2017, 14:30 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Målmandstalent på plads i FC Midtjylland

Nicolai Vistisen er ny mand på fodboldakademiet i FC Midtjylland efter sommerferien

Han var egentlig angriber, men skarpheden manglede. Det sendte Nicolai Vistisen i den anden ende af banen og ind på mål, og det skulle vise sig at være en god ide. For i dag er han en talentfuld målmand, der har fået en akademikontrakt i FC Midtjylland.

- Jeg var helt oppe at køre. Jeg kunne slet ikke være i mig selv. Det er så surrealistisk, siger en glad Nicolai Vistisen.

- Det er helt klart det største, jeg har prøvet i min fodboldkarriere at skrive kontrakt. Det har altid været min drøm at få en kontrakt med en klub som FC Midtjylland. Det er helt klart det største indtil videre.

- Det betyder rigtig meget. Det er et stort skridt, man tager, lyder det fra målmanden.

Storbror fyrede bolde efter lillebror
Med en fodboldglad storebror var det oplagt, at Nicolai Vistisen også skulle begynde til fodbold, så det begyndte han med som bare fire-årig. Som nævnt mest som angriber i begyndelsen.

- Da jeg var syv år, begyndte jeg at stå på mål i nogle kampe. Da jeg var angriber, var jeg ikke så skarp, og jeg havde svært ved at følge med, jo ældre jeg blev, og så fandt min træner mig bedre på kassen end ude i marken, forklarer Nicolai Vistisen.

Nicolais Vistisens fem år ældre storebror Frederik har betydet meget for ham.

- Min familie har selvfølgelig betydet meget. Skal jeg vælge en, må det være min storebror. Han har lige siden, jeg var lille, sat mig på kassen og bare fyret hundredvis af bolde efter mig, siger målmanden.

- Jeg har altid set hans kampe og fulgt ham. Mens jeg har set hans kampe, har jeg fulgt målmændene, og det er jeg blevet inspireret af.

Mens storbror Frederik har lagt støvlerne på hylden, lever fodbolddrømmen i den grad for Nicolai Vistisen.

Tidligere Real Madrid-kaptajn som forbillede
- Jeg ser meget frem til at arbejde sammen med trænerne. Jeg tror, det er nogle gode trænere, hvor jeg kan udvikle mig meget. Så jeg glæder mig rigtig meget.

- Jeg forventer, det bliver spændende, og jeg glæder mig til at komme i gang og møde alle de nye mennesker. Jeg ser frem til at udvikle mig rigtig meget, siger målmandstalentet, som har den tidligere Real Madrid-keeper Iker Casillas som sit forbillede.

- Jeg har været meget inspireret af Iker Casillas. Han har været mit idol, nærmest siden jeg begyndte at spille fodbold. Jeg kan godt lide hans spillestil og den ro, han har, siger Vistisen, der kan se visse ligheder.

- Ikke i forhold til kropsbygningen, men i forhold til spillestil, vil jeg sige, vi minder om hinanden, siger Vistisen.

Får han lov til at drømme stort, drømmer han om at optræde på de store arenaer, præcis som forbilledet har gjort.

God personlighed med stort potentiale
- Man drømmer selvfølgelig altid om at stå for et stort hold. Til at starte med koncentrerer jeg mig om at spille liga i FC Midtjylland, men på længere sigt vil jeg gerne til udlandet. Måske Ajax eller en anden god klub i Holland, siger målmanden.

I FC Midtjylland ser målmandstræner Nikolai Pold et spændende potentiale hos den 15-årige keeper.

- Nicolai er en spændende målmand, der har et stort potentiale. Vi er glade for, at han kommer fra et elitemiljø, hvor vi kan se, han er blevet arbejdet med tidligt i sin opvækst. Han er godt skolet og har nogle gode kompetencer. Han har en god attitude, læser spillet godt og har gode tekniske færdigheder, som vi skal udvikle yderligere, men han kommer med en rigtig god base i sit spil. En af de ting, vi skal have fokus på, er spillet med fødderne, siger Nikolai Pold.

- Derudover er Nicolai en intelligent fyr med en god personlighed, som kan bidrage med noget på akademiet, tilføjer målmandstræneren.

Nicolai Vistisen begynder på akademiet efter sommerferien.