21.05.2019, 14:22 | Af: Ryan Svale Andersen | Foto: FC Midtjylland

Målorgie, da U17 slog FCK

Der blev scoret hele ti mål, da FC Midtjyllands U17-hold mandag eftermiddag slog FCK med hele 6-4.

FC Midtjylland U17 -  FC København U17 6-4 (1-3)

6’ 1-0 Tobias Damtoft

9’ 1-1 Fisnik Isaki

25’ 1-2 Trygve Solberg Aarsted

32’ 1-3  Fisnik Isaki

48’ 2-3 Tobias Damtoft

53’ 2-4 Rasmus Højlund

61’ 3-4 Simon Madsen

70’ 4-4 Mads Kristian Hansen

72’ 5-4 Aral Simsir

88’ 6-4 Mads Kristian Hansen

FCM U17: Simon Vang Madsen - Kristoffer Lund, Anders Kaiser, Jens Emil Fjendsbo (58’ John Ndajte) - Victor Bak, Frederik Christensen, Oscar Fraulo, Simon Ulrik - Aral Simsir, Danijiel Djuric (58’ Mads Kristian Hansen), Tobias Damtoft (86’ Mikkel Tønnesen)

FC Midtjyllands U17-hold ligger og kæmper med i toppen af U17-ligaen. Holdet lå inden mandagens opgør mod FC København U17 på tredjepladsen i ligaen, og med en sejr over løverne ville man bevare topplaceringen.

Midtjyderne startede også kampen fint. Efter seks minutter blev Tobias Damtoft stukket i dybden og angriberen kvitterede med at sparke bolden i mål i det lange hjørne.

Efter føringsmålet ventede der dog tre FCK-scoringer på kort tid, som resultat af, at ulvene ikke kunne få timet deres presspil ordentligt:

- I første halvleg har vi svært ved at få bid i vores pres. De er stærke i deres opbygning og på bolden, opsummerer Henrik Jensen.

1-1 scoringen blev sat ind af Fisnik Isaki, der driblede ude på siden af feltet inden han smækkede bolden i mål i det lange hjørne.

FCK kom på 2-1 efter et frisparksmål af Trygve Solberg Aarsted.

Fisnik Isaki kom endnu engang på scoringstavlen, da han udnyttede en kommunikationsfejl i FCM-forsvaret, der ikke fik clearet bolden ordentligt, og derfor kunne FCK-spiller prikke bolden i mål.

Efter pausen får ulvene ændret sin pres-formation, og det var stærkt medvirkende til, at de unge ulve fik vendt kampen.

Holdet fik en godt start på anden halvleg, hvor de var initiativrige og satte sig på kampen.

Tobias Damtoft reducerede blot få minutter efter anden halvleg var sparket i gang, og det tændte et håb i midtjyderne, der dog hurtigt kom ned på jorden igen.

For blot fem minutter efter reduceringen kom FCK igen foran med to mål, da de fik scoret på en frisparkskombination.

Efter 4-2 scoringen var der dog kun et hold på banen. FCK virkede trætte og kom under et stort pres og ulvene satte sig tungt på tingen. Blot få minutter efter FCK-scoringen scorede ulvene igen, da Simon Ulrik Madsen trak ind ind banen og med sit venstre ben lagde bolden ind i modsatte hjørne.

Det igangsatte et ustyrligt FCM-comeback, der jagtede muligheden sejren.

Comebacket blev fuldført, da FCM indenfor to minutter scorede to mål. Først ved Mads Kristian Hansen og dernæst Aral Simsir. Dermed var ulvene nu foran med 5-4 efter at have været bagud både med 1-3 og 2-4.

Efter scoringen blev ulvene ved med at holde trykket på FCK, og det udmøntede sig i endnu en scoring, der lukkede kampen. FCM-målmanden Simon Vang Madsen sparkede bolden helt over FCK-bagkæden, der sendte Mads Kristian Hansen afsted med en friløber, som han udnyttede på flotteste vis til at lukke og slukke til slutresutatet 6-4, til stor tilfredshed for holdets træner, Henrik Jensen:

- I anden halvleg viser spillerne stor mental karakter. Uanset, hvor meget vi kommer bagud, tror de på det hele vejen igennem. De gør de ting, vi har aftalt, med stor kvalitet. Vi er gennembrudstærke og afslutningsstærke, og det udmønter sig i, at vi scorer fem gange i anden halvleg og løber med sejren. Stor ros herfra, lyder det fra træneren, der dog løfter en lillepegefinger for de fire indkasserede mål

- Overordnet set er det fuldt fortjent vi vinder kampen. Selvfølgelig er vi ikke tilfreds med at lukke fire mål ind, det er selvfølgelig for mange, men vi føler ikke vi bliver udspillet ved deres scoringer, vi føler mere, at det er foræringer.

Med sejren fastholder FCM U17 tredjepladsen i ligaen. Holdet har 38 point efter 22 kampe, og med to kampe igen er der lagt op til en rigtig tæt og spændende afslutning, hvor hele fem har muligheden for tredjepladsen.

Næste opgave for FCM U17 er på lørdag den 25/5, hvor holdet gæster Brøndby IF.