26.05.2018, 19:07 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Masser af succes: Mere guld til FCM!

U19 blev danske mestre uden selv at spille – fejrede det med semifinaleplads ved Terborg Toernooi

Lørdag eftermiddag bød på to kampe for FCM U19, der med 1-0 sejren over Tottenham havde skaffet sig selv et godt udgangspunkt. Første kamp var mod brasilianske Paranaense, som lige som FCM U19 kom direkte fra SPAX-Cup.

FC Midtjylland U19 – Atletico Paranaense U19 0-0 (0-0)

Akademitræner Mads Buttgereit: ”Det bliver en lidt rodet kamp, der kommer til at bære præg af, at begge hold kan leve med en uafgjort. Vi lukker godt af bagtil, og kommer også frem til en del, men mangler lige det sidste, for at få fuldt udbytte. Et point til hver er en fair udgang på kampen".

DM guld per fjerndistance
Efter Paranaense-opgøret var der ca. tre timer før FCM skulle i aktion mod Heerenveen, og en time før kampstart bredte nyheden sig som en løbeild: DM-guldet var hjemme!

I Brøndby - 575 km i fugleflugtlinje fra Terborg – tabte hjemmeholdet 0-1 til AaB, og dermed kan de blå-gule ikke længere indhente FCM i U19 Ligaen. Mesterskabet er FCM U19’s syvende siden 2004 - og det tredje over de sidste fire sæsoner.

FC Midtjylland – SC Heerenveen U19 1-0 (0-0)
45’ 1-0 Christian Tue Jensen (strf.)

Mads Buttgereit: "Vi vidste inden vi gik på banen, at et enkelt point ville sende os i semifinalerne, mens Heerenveen havde ryggen mod muren og skulle vinde. Det bliver en hårdt spillet kamp på en tør bane, hvor det tekniske spil havde trange kår. Mod kampens slutning dribler Tue sig fri, og bliver fældet i feltet. Han scorer selv på straffesparket, og dermed er vi videre. Stor ros til spillerne for at holde fokus og være cool, selv om de lige var blevet mestre!".

I dagens sidste kamp vandt Paranaense med 3-1 over Tottenham og i kraft af en bedre målscore vinder de puljen foran FCM. Semifinalerne spilles søndag formiddag – og her møder FCM et andet brasiliansk hold – Palmeiras.

Mads Buttgereit fortæller, at der nu venter FCM U19 en aften med afslapning og Champions League-finale. Samtlige truppens 18 spillere var i aktion i løbet af lørdagen, og alle meldes fit for fight til morgendagens strabadser.

Semifinalekampene ved Terborg Toernooi
Søndag kl. 11.00: FC Midtjylland – Palmeiras
Søndag kl. 12.00: Ajax Cape Town – Atletico Paranaense

Få din egen plads, når vi skal forsvare guldet og jagte succes i Champions League.
Se alle fordele her