15.03.2017, 14:20 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Midtbanemotor klar til hårdt arbejde på akademiet

Oliver Sørensen Jensen har sat sin signatur på en akademikontrakt. Den talentfulde midtbanespiller går lige nu på FCM Elitefodboldskole i Herning

Han har spillet mod storklubber som Atletico Madrid og Tottenham, og der venter med sikkerhed også mange nye, store udfordringer for Oliver Sørensen Jensen, der fra sommer er ny mand på FC Midtjyllands fodboldakademi.

Midtbanespilleren flirtede første gang med FC Midtjylland som U13-spiller, og som U14-spiller blev han en fast del af FCM Elitefodboldskole i Herning. Herfra har udviklingen taget fart, og derfor kunne han fejre sin 15 års fødselsdag med en akademikontrakt i hånden.

Oliver Sørensen Jensen begyndte fodboldkarrieren i den lille fynske klub Nr. Aaby IK, inden turen gik videre til Strib IF og OKS.

- Min mor og far har betydet meget for mig, fordi de har hjulpet mig meget. Også mine to trænere Søren og Fatah har haft betydning for min udvikling. Søren trænede mig i Strib, mens Fatah trænede mig som U13-spiller, siger Oliver Sørensen Jensen

Hårdt arbejde og ydmyghed
Han glæder sig til de nye udfordringer efter sommerferien.

- Jeg har høje forventninger. Jeg tror, det bliver rigtig godt, og jeg håber, jeg kan blive fast mand som førsteårs U17-spiller, siger Oliver Sørensen Jensen, der ved, det kræver noget ekstraordinært, hvis den drøm skal gå i opfyldelse.

- Det kræver, at jeg arbejder endnu hårdere, end jeg gør nu og bliver ved med at være ydmyg og tage et skridt ad gangen og løbende sætter mig nye mål.

Han var ikke i tvivl om, at det fortsat skulle være i FC Midtjylland, at udviklingen skulle fortsætte, da muligheden opstod.

- Lige siden den dag, jeg blev tilbudt en kontrakt, tænkte jeg bare, at det er det, jeg skal. Jeg kan godt lide menneskerne i klubben. Alle er gode til at tage imod én, og der er et højt niveau, når vi træner, og trænerne er kompetente. Så jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle fortsætte i FC Midtjylland, siger midtbanespilleren, der allerede har haft store oplevelser med holdkammeraterne i FCM.

Drømmer om den store scene
- De største oplevelser har været, når vi har været i udlandet og spillet mod de store hold. Vi har blandt andre mødt Atletico Madrid og Tottenham, fortæller Oliver Sørensen Jensen, der selv håber på at ende på en af de helt store fodboldadresser i fremtiden.

- Min drøm nu er at blive fast mand på U17-holdet og senere U19-holdet og så forhåbentlig få superligadebut og derefter at blive solgt til Manchester United, som jeg er fan af, afslører midtbanespilleren.

Oliver Sørensen Jensen gør sig på den centrale midtbane, men har også tidligere spillet angriber og kant. Men det er altså centralt på midtbanen, at FC Midtjylland ser et stort potentiale i den fysisk stærke spiller, som akademichef i FC Midtjylland Flemming Broe mener har ”hele pakken som central midtbanespiller”.

- Oliver er en dygtig teknisk fodboldspiller, som allerede har en veludviklet fysik, hvilket har gjort, at han allerede har spillet flere U17-ligakampe. Han har en god dedikation til sin sport og har en stor arbejdsradius. Han er en dygtig spilfordeler og en god duelspiller. Skal man pege på noget, som Oliver fortsat skal arbejde med, er det hans mobilitet og teknik i små rum samt at udnytte sin fysiske styrke i hovedspillet, siger Flemming Broe.

Oliver Sørensen Jensen går lige nu på FCM Elitefodboldskole i Herning og spiller for klubbens U15-hold.