12.01.2017, 12:30 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Midtbanetalent forlænger og rykkes op

Christian Tue Jensen forlænger sin kontrakt med FC Midtjylland. Samtidig rykkes den 16-årige midtbanespiller op på U19

FC Midtjylland holder fast i talentet Christian Tue Jensen ved at forlænge hans akademikontrakt med endnu et år.

- Det er altid en glæde, når vi forlænger med vores unge spillere og fortsætter samarbejdet, siger akademichef Flemming Broe.

Christian Tue Jensen er også glad for at fortsætte i FC Midtjylland.

Det er selvfølgelig dejligt at vide, at jeg har ungdomsårene på plads. Det er dejligt at have styr på fremtiden, og jeg er rigtig glad for at skal blive her, siger Christian Tue Jensen

- Det unge talent har været en del af FC Midtjylland, siden han var U14-spiller.

Jeg synes, det er en god klub med gode spillere og gode trænere, og jeg kunne ikke forestille mig andre steder i Danmark, hvor jeg hellere vil være, siger Christian Tue Jensen.

Rykkes op
I det seneste halvandet år har Christian Tue Jensen spillet på U17-holdet, men nu bliver han rykket op til U19-holdet et halvt år før tid.

- Han er en af de dygtigste spillere i sin årgang på nationalt niveau, og han har præsteret på landsholdet. Nu får han en udfordring her i klubben ved at blive rykket op, siger Flemming Broe.

Det er en udfordring, som Christian Tue ser frem til at tage op, men han er klar over, at det ikke bliver let.

- Det kræver, at jeg viser mig frem til hver træning. På U17-holdet var jeg sikker på at være med i kamp hver weekend, og nu skal jeg kæmpe for en plads. Det bliver en stor omvæltning, siger Christian Tue.

Christian Tue har spillet i alt 16 landskampe. Otte for både U16- og U17-landsholdet. Her har han været med til at vinde ni ud af de 16 kampe, mens han har scoret hele ni mål.

Træneren om Tue
Dermed mister U17-holdet også en profil på holdet for det sidste halve år. U17-træner Svend Graversen mener, at Tue er klar til det næste skridt.

- Det er en meget dygtig boks-til-boks spiller, der har enormt gode kompetencer i den offensive del. Han har potentiale til at blive en farlig midtbanespiller, der scorer mål, siger U17-træner Svend Graversen.

Svend Graversen ser frem til, at Christian Tue prøver sig selv af mod U19-spillerne, hvor han håber på mål fra Tue.

- Udover at være farlig i åbent spil er Christian Tue også dygtig på direkte frispark, hvor han også har scoret mange mål. Derudover er han dygtig til at slå både hjørnespark og frispark, siger Svend Graversen.

Christian Tue Jensen fylder 17 år den 9. marts.