16.03.2019, 14:25 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Midtjylland blandt de otte bedste i Europa: Det er historisk

Akademichef Flemming Broe kalder Midtjyllands plads i kvartfinalerne i UEFA Youth League for unik og den hidtidige kulmination på hårdt arbejde

Foran rekordhøje 6.013 tilskuere nedlage Midtjyllands U19-mandskab Manchester United med 3-1 på MCH Arena. De Røde Djævle stillede til start med flere profiler, som allerede har udmærket sig med både Champions League- og Premier League-debut, men de unge Ulve spiste op og bookede billet til kvartfinalerne i ungdommens Champions League – som det første danske hold i historien. 

- Sejren over Manchester United er fantastisk – på og uden for banen. Vi har leveret et mesterstykke og jeg kan ikke rose spillerne og staben nok. Det var den mest sete ungdomskamp i Danmark og det siger meget om opbakningen. Det er fantastisk og hele organisation har knoklet for at nå hertil, fortæller en stolt Flemming Broe. 

Årets deltagelse i Youth League er Midtjyllands tredje medvirken og flere prominente storklubber, heriblandt Anderlecht, Atlético Madrid og AS Roma, har måtte vinke farvel til turneringen efter mødet med de midtjyske akademister. Akademichefen betegner sejren over Manchester United som unik, men den overtrumfes dog af én kamp; opgøret på udebane mod FC Barcelona. Selvom Barcelona blev stopklodsen – efter to mål i overtiden – var mødet med et af verdens stærkeste ungdomshold en uforglemmelig milepæl i akademiets historie. 

Ny stor opgave i vente
Nu venter portugisiske FC Porto, der ligesom Manchester United deltog i Youth Leagues gruppespil qua førsteholdets deltagelse i Champions League. Her satte Porto sig på førstepladsen i gruppe D med 13 point for seks kampe, hvor de sluttede foran Lokomotiv Moskva og Galatasaray, der begge hentede ti point, og Schalke 04, der endte sidst med blot ét point.  

Mário Fernando Silvas mandskab scorede 13 mål og lukkede blot fem ind i de seks kampe, hvor de satte point til efter 2-2 hjemme mod Galatasaray og med et nederlag på 2-1 til Lokomotiv Moskva i Rusland. 

I Round of 16 besejrede portugiserne Tottenham - for andet år i træk - med 2-0 på eget græs og nu venter de danske mestre.  

Portugisernes topscorer er den offensive midtbanespiller Romário Baró, der har nettet fem gange i syv kampe, efterfulgt af angriberen Fábio Silva, der står noteret for fire fuldtræffere. 

FC Portos U19-mandskab spiller sine hjemmekampe på Estadio Luis Filipe Meneses, der ligger ved træningsanlægget Centro de Treinos e Formacao Desportiva i byen Vila Nova de Gaia – et stadion med plads til 3.800 tilskuere.  

Opgøret mod FC Porto spilles tirsdag den 2. april kl. 16.00 dansk tid og kan følges direkte på TV3 Sport og Viaplay.