19.10.2016, 22:07 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Rasmus Thomsen

Mission accomplished: FCM U19 videre i Youth League

Aggressivitet og tika-taka-bold var nogle af opskifterne i FCM U19’s sejr over Anderlecht

Med 0-0 i den første duel var alt stadig åbent, inden FC Midtjylland tog imod gæsterne fra RSC Anderlecht i det afgørende slag på MCH Arena. FCM’s U19-træner Kenneth Andersen havde inden opgøret et ønske om at tage teten fra kampstart, og den lektie løste drengene med bravur.

Den første 30 minutter sad ulvene mest på bolden og kreerede flotte aggressive opspil, men de manglede det sidste for at finde frem til netmaskerne. Efter 32 minutter trak det for alvor op til et midtjysk føringsmål. På et hjørnespark placerede Andreas Poulsen en farlig bold lige i panden på Rasmus Nicolaisen, som headede den i nettet. Jublen var dog kortvarig. Dommeren underkendte målet og dømte i stedet frispark til gæsterne.

Midtjyderne opretholdte momentum og det høje pres, men Anderlecht udnyttede et par omstillinger og kom til to store muligheder. FCM-keeperen Oliver Ottesen var nede og redde en vigtig bold, mens Anderlechts Andrea Morias forspildte en åben hovedstødschance, som snittede overliggeren.

Vang på pletten og ulve-tika-taka
I ’45 minut kulminerede ulvenes boldovertag. Andreas Poulsen driblede flot igennem forsvaret langs bagkanten og leverede et fladt indlæg til Mads Vang i feltet, som bankede den i kassen. Dermed kunne hjemmeholdet gå til pause med en vigtig 1-0 føring.

I starten af anden halvleg meldte Anderlecht sig mere ind i kampen. De forspildte endnu engang et oplagt hovedstødsmulighed, som strøg over FCM-målet.

Herefter tog hjemmeholdet igen teten. Tyve minutter inde i anden halvleg fordoblede ulvene føringen på et rent tika-taka-mål. Fire førstegangsafleveringer gennem forsvaret og en sikker scoring af Mads Døhr Thychosen bragte ulvene i front 2-0.

Frisparksperle bragte FCM helt i mål  
Blot to minutter senere var en velspillende Zacharias Faour igen på spil. Efter en fræk ’Laudrup-finte’ på midten af Anderlechts banehalvdel, bankede midtbanetalentet et farligt spark mod kassen, men bolden knaldede lige i overliggeren.

Efter 71 minutter var det Anderlechts tur til at komme på måltavlen. Anderlechts Antonie Bernier prikkede den ind bag Oliver Ottesen og reducerede til 2-1 på et hjørnespark.

Herefter bølgede kampen frem og tilbage i en mere jævnbyrdig kamp, men lige inden lukketid var det igen hjemmeholdet, der fandt frem til netmaskerne. I overtiden blev der dømt frispark til FCM lige foran feltet. Indskiftede Victor Torp tog sig af sparket og bankede den køligt forbi muren, hvorefter den dykkede ned i højre side.

Dermed kunne jublen bryde løs med en velfortjent 3-1 sejr til ulvene over sidste års semifinalister. Næste og sidste modstander i knockout-runden bliver Málaga FC, som her til aften slog slovakiske FC Nitra 5-0.

FC Midtjylland - RSC Anderlecht 3-1 (0-0)
45' 1-0 Mads Vang (assist Andreas Poulsen)
65' 2-0 Mads Døht Thychosen (assist Mads Vang) 
72' 2-1 Antonie Bernier 
93' 3-1 Victor Torp (frispark) 

FCM U19:
Oliver Ottesen, Kristian Riis(C), Nikolaj Kirk(90’ Aziz Essaisi), Rasmus Nicolaisen, Mads Vang(’75 Victor Torp), Andreas Poulsen, Malte Jürgensen, Mads Olsen, Frank Ogochukwu, Zackarias Faour(’86 Samson Onomigho), Mads Thychosen

RSCA U19:
Mile Svilar, Andrea Morias, Wout Faes(C), Kobe Cools, Loris Tinelli, Jorn Vancamp, Sieben Dewaele, Alexis Saelemaekers, Daam Foulon, Hannes Delcroix, Antonie Bernier

Man of the match: Andreas Poulsen
Tilskuere: 1661