30.05.2019, 16:00 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: Daniel Stentz

Modsætninger mødes i sæsonens sidste kamp

Optakt: FCM U17's målmaskine jagter bronzemedaljer mod et Lyngby-hold der ikke giver meget væk

Med fire sejre i træk er det nærmest en skam, at ligasæsonen slutter på lørdag for FCM U17. Det sker med en udekamp mod et Lyngby-mandskab, der på mange områder er FCM’s spillemæssige modpol.

I hvert fald er de Kongeblå karakteriseret ved en velafstemt defensiv, mens man har haft lidt sværere ved selv at finde frem til nettet. I de seneste fem kampe i U17 Ligaen har Lyngby således højest lukket et mål ind.

Den statistik kan FCM U17 ikke matche – faktisk har man i de sidste ni ligakampe lukket minimum to mål ind. Alligevel må ulvene påtage sig sig favoritværdigheden til opgøret, og det skyldes en sprudlende offensiv – tyve mål alene i de sidste fem kampe.

Da de to hold mødtes senest var det dog Lyngbys disciplinerede defensiv, der trak det længste strå og nordsjællænderen kunne tage fra Ikast med en 1-0 sejr i bagagen. Om det møde, siger Henrik Jensen:

- Det var en kamp, hvor vi skabte nok chancer, men savnede noget effektivitet. Lyngby er et teknisk stærkt hold, der spiller afklaret og med et højt topniveau, men omvendt føler jeg også, at vi har udviklet os meget, siden vi mødte dem i efteråret, fortæller FCM U17’s cheftræner.

Målscore kan afgør medaljekamp
FCM U17 ligger i øjeblikket på en tredjeplads tre point foran Esbjerg og Vejle. Selv med en sejr kan ulvene dog ikke vide sig sikre på bronzemedaljerne, da Esbjerg har en kamp til gode, hvorfor det i sidste ende kan blive målforskellen, der kommer til at afgøre tingene. Her er FCM pt. fem mål bedre end vestjyderne. Se stillingen i U17 Ligaen her.

- Det er ikke noget, vi vil begynde at spekulere i, og jeg har ikke tænkt mig at bruge tid på det i forberedelserne. For os gælder det bare om at vinde på lørdag, og så ser vi om ikke det rækker, udtaler cheftræner Henrik Jensen.

Ligesom i de foregående kampe er FCM U17 uden Christopher Bobber, Mads Sandsberg, Oliver Jeppe og Victor Lind.