09.11.2019, 17:38 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Nedtur for U17 i Århus

Manglede konsekvens i forsvarsindgrebene – og betalte prisen for det

AGF U17 – FC Midtjylland U17 5-3 (1-2)
3' 1-0 Frederik Ihler
8' 1-1 Christian Lind Mikkelsen (sm)
39' 1-2 Danijel Djuric
50' 2-2 Frederik Ihler
51' 3-2 Gustav Junge
57' 3-3 Gustav Ørsøe Christensen
79' 4-3 Mikkel Fischer (sm)
90+3 5-3 Magnus Sand Isager

 

FCM U17: Frederik Bach – Jakob Leerhøj, Pontus Texel (59' Andreas Nibe), Mikkel Fischer, Zsombor Puskas, Angelo Nehme (59' Mads Sandsberg) – Oliver Jeppe, Oscar Fraulo, Danijel Djuric – Gustav Ørsøe Christensen, Mikkel Tønnesen

 

Op til kampen mod AGF efterlyste FCM U17's Claus Therkildsen at hans mandskab blev bedre til at forsvare sig – desværre med god grund skulle det vise sig, for på Fredensvang viste forsvarsspillet sig igen som akilleshælen for FCM, der endte med at tabe 5-3.

 

Under opvarmningen til kampen fik Frederik Heiselberg en muskel i klemme i ryggen, hvilket ikke lod sig løse inden kampstart. Det betød en sidste-øjebliks rokering hvor Gustav Ørsøe Christensen tog overfor Heiselberg og dannede angrebsmakker med Mikkel Tønnesen.

 

Det viste sig dog hurtigt at det var spillet i egen forsvarszone, der voldte FCM'erne størst problemer. Allerede efter tre minutter trak AGF's Frederik Ihler ugeneret ind i banen og klappede bolden utageligt over i det lange hjørne. Et flot mål af AGF's store offensive profil, men også alt for afventende forsvarsspil af FCM'erne.

 

Der skulle dog kun gå fem minutter inden ulvene fik udlignet. Et hjørnespark blev sendt ind til Oliver Jeppe, der afsluttede på stolpen. Herfra røg bolden ud i ryggen på AGF's Christian Lind Mikkelsen, der blev noteret for et selvmål.

 

Herefter bølgede kampen meget frem og tilbage. FCM'erne kom imidlertid bedst ud af en lige første halvleg, da Danijel Djuric modtog en stikning og køligt lagde bolden over i det lange hjørne.

 

Dermed 2-1 og et godt udgangspunkt, der kunne være blevet endnu bedre i starten af anden halvleg. Her tilfaldt en kæmpe chance Danijel Djuric, men inde på selve mållinjen fik en AGF'er afværget med ryggen.

 

Det blev et ”tipping point”, for kort efter lammede AGF'erne gæsterne med to scoringer indenfor et minut. Begge gange efter samme opskrift; et indlæg over mod FCM's bagrum, en vundet duel, og scoring. Der blev bandet og svovlet på FCM-bænken for både på indlægget og den efterfølgende duel, var de sort-røde alt for tilbagelænede.

 

Efter en times spil bragte Gustav Ørsøe Christensen balance i regnskabet efter en god soloaktion som han afsluttede med at banke bolden ind via stolpen. Signaturscoring af Ørsøe Christensen. Målet indvarslede en periode med tung FCM-dominans og flere gode muligheder.

 

Stik imod spil og chancer var det imidlertid AGF der kom foran igen. På et frispark ude i den ene side bliver der slået en højtsvævende bold ind i FCM-feltet, og i duel med en AGF'er fik Mikkel Fischer uheldigt nok snittet bolden ind i eget net.

 

Så måtte FCM'erne på den igen, men spillet på den tunge græsbane var efterhånden ved at forplante sig op i benene, og med Frederik Heiselberg skade var der ikke så meget at skyde med ude fra bænken.

 

I stedet endte kampen med at AGF's Magnus Sand Isager lukkede og slukkede i overtiden. Det skete med et tragikomisk mål, hvor FCM'erne gled og faldt på stribe eget felt. 5-3 og slut.


- Vi er for passive

En ærlig cheftræner Claus Therkildsen var efter kampen smerteligt bevidst om, hvor skoen trykker for ham og spillerne:

 

- Vi lukker sgu for mange mål ind. Det er forfærdeligt frustrerende at stå her efter en anden halvleg, hvor AGF vel ikke engang kan mønstre fire chancer, men alligevel scorer fire gange, lød det fra den skuffede FCM-træner.

 

Ulvene indledte kampen med tre mand i midterforsvaret og to wingbacks, men trods det talmæssige gode udgangspunkt, blev der efterladt for meget tid og plads til modstanderne:

 

- Der er mange fine præstationer i dag, men jeg synes godt, vi kan forvente noget mere fra den her gruppe spillere. Vi er simpelthen for passive og afventende, når vi skal forsvare vores mål. Vi er nødt til at være hårdere i duellerne, og vi skal sidde meget tættere på modspillerne end vi gør pt., lød konklusionen fra FCM U17's cheftræner.

 

Det yngste Akademihold slutter efterårssæsonen af med en hjemmekamp mod Esbjerg. Den kamp spilles lørdag d. 23/11. Se stillingen og øvrige resultater fra U17 Ligaen her.