27.05.2018, 17:56 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Nedtur på sidstedagen i Terborg

Skuffelse i FCM-lejren efter to nederlag til brasilianske modstandere

Semifinale: FC Midtjylland U19 – Palmeiras U19 0-1 (0-0)
0-1 Palmeiras

FCM U19: Elias Rafn Olafsson – Oliver Olsen, Tobias Anker, Gustav Kjeldsen – Antonis Martis, Victor Torp (anf.), Nicolas Madsen, Nikolas Dyhr – Casper Tengstedt, Christian Tue Jensen, Sebastian Buch Jensen

Lørdagens puljekampe havde maget det sådan, at FCM U19 i semifinalen skulle møde brasilianske Palmeiras, der havde vundet deres pulje. Det lå i kortene, at kampen ikke ville blive nogen målfest – i tre kampe havde brasilianerne kun lukket et mål ind – FCM slet ingen.

Det betød dog ingenlunde, at det blev et kedeligt opgør. Kampen blev afviklet i et afsindigt højt tempo, og Palmeiras viste sig at være yderst dygtige på bolden, hvilket gjorde det svært for FCM at sætte presset.

Alligevel tilfaldt kampens første store chance ulvene. Torps hjørnespark blev mødt af Tobias Anker, men midterforsvarerens hovedstød gik over mål. Kort efter blev Casper Tengstedt spillet fri i dybden, men han tøvede en anelse for længe, og så nåede en modspiller ned og fik blokeret afslutningen.

Ved halvleg var stillingen derfor 0-0, men i anden halvleg slog Palmeiras til, da de fangede FCM-forsvarerne ude af position, og bragte sig foran. Anden halvleg blev en intens og hårdt spillet kamp, men til trods for det, undlod kampens domer at uddele kort. FCM U19 prøvede, men kunne få hul på Palmeiras, der altså tog finalepladsen.

”En meget lige kamp med mange hårde tacklinger. Vi manglede den afgørende effektivitet, og var ikke helt gode nok til at håndtere, at vi kommer bagud. Palmeiras er kloge og smadrede kampens rytme, med en masse spilstop og frispark”, erkendte Mads Buttgereit.

Bronzekamp: FC Midtjylland U19 – Atletico Paranaense 1-2 (0-0)
1-0 Victor Torp (strf.)
1-1 Paranaense
1-2 Paranaense

FCM U19: Enock Mawete Mwimba – Noah Pagden, Oscar Bloch, Tobias Anker – Gustav Isaksen, Victor Torp, Nicolas Madsen, Christian Tue Jensen – Tengstedt, Sebastian Buch Jensen, Jibril Antala Abubakar

Allerede to timer senere var der bronzekamp for FCM, mod det, der efterhånden må betegnes som en gammel bekendt. For tredje gang indenfor kort tid mødte FCM’erne Atletico Paranaense – og længe så det ud, som om tredje gang vitterligt var lykkens gang.

I starten af anden halvleg bragte Victor Torp ulvene foran, da han scorede på et straffespark begået mod Tue. FCM’erne kontrollerede tingene, men en beskeden fejl tippede vægtskålene på ny. Et frispark gav Paranaense chancen, og fra 20-25 meter skruede skytten bolden uden om FCM-muren og i nettet.

Det så ud som om kampen skulle afgøres i straffesparkskonkurrence, men i sidste spilminut vurderede dommeren, at Oliver Olsen begik straffespark. Det scorede sydamerikanerne på, og tiden var for fremskreden til at FCM’erne kunne slå tilbage.

Terborg Toernooi ender derfor med en fjerdeplads til FCM U19. En ærgerlig Mads Buttgereit lægger ikke skjul på, at det er en flok skuffede ulve, der sætter sig ind i bussen mod Ikast.

- Vi er blevet matchet mod nogle spillere, der teknisk, fysisk og tempomæssigt er på et meget højt niveau, så det har virkelig været god læring. Men ja, lige nu er jeg en skuffet mand. Det er vi alle. Sådan er det., konstaterer FCM-træneren.

Foto: www.terborgtoernooi.nl

Få din egen plads, når vi skal forsvare guldet og jagte succes i Champions League.
Se alle fordele her