12.08.2016, 21:58 | Af: | Foto: FC Midtjylland

NGT dag 2: tvekampe mod værterne og City

Drama og masser af straffespark på andendagen af Next Generation Trophy i Salzburg

Red Bull Salzburg havde efterladt et overbevisende indtryk i torsdagens puljekampe, der begge endte med østrigsk sejr, men arrangørerne fik deres sag for i kvartfinalen mod FCM.

Ganske vist følte østrigerne sig snydt for et straffespark i kampens indledning, men dommerens fløjte var tavs – i hvert fald for en stund, for lidt før pausen dømte ophavsmanden straffespark til FCM for en forseelse på Gustav Isaksen. Tobias Anker eksekverede sikkert og bragte FCM på 1-0.

Efter pausen skruede Red Bull yderligere op for kedlerne, og i perioder blev ulvene sat alvorligt under tryk. Det lykkedes Adamu at udligne og i kampens slutning bankede østrigerne bolden på undersiden af overliggeren.

Tættere på kom ingen af holdene, og derfor skulle tingene afgøres i en straffesparkskonkurrence. Her sendte østrigerne to gange bolden på stolpen, og da FCM kun missede et enkelt forsøg blev det ulvene der gik videre til semifinalen – en stor sejr, i betragtning af at Red Bull Salzburg havde vundet turneringen de sidste to år.

Birksøs brandkamp
I semifinalen stod FCM over for Manchester Citys talenter. Englænderne var avanceret på bekostning af RB Leipzig efter en nærmest uhørt lang straffesparkskonkurrence, der først fandt sin afgørelse på det 35. spark (!).

Ligesom mod Salzburg, kom FCM U16 godt ud af starthullerne og fik tilkæmpet sig et tidligt overtag. Det gav gevinst efter seks minutter, hvor Gustav Isaksen, satte en modspiller, trak ind i banen, og bankede bolden over i det lange hjørne - en nærmest eksakt kopi af hans scoring mod New York Red Bulls torsdag.

Målet satte gang i englænderne, men i FCM-målet stod Valdemar Birksø Thorsen en brandkamp og ”brachte die englischen Stürmer zur verzweiflung”, som Red Bull Salzburgs skribent udtrykte det. Kort efter pausen måtte Birksø dog kapitulere, da Cole Palmer fortjent bragte balance i regnskabet.

Det engelske pres efterlod dog huller bagude, og ti minutter før tid, fik FCM en gylden mulighed, da de på en omstilling var tre mod en – desværre løb den store mulighed ud i sandet, og så måtte der på ny straffesparkskonkurrence til. Her havde City-spillerne bedst held med at holde nerverne i ro – eller også var det bare al den øvelse de havde fået i kvartfinalen – men i hvert fald trak de efter 2*7 forsøg det længste strå.

Skuffelsen var stor hos FCM-spillerne, der havde været så tæt på at kvalificere sig til finalen. I stedet må de trøste sig med at der trods alt venter et nyt spændende opgør i morgen kl. 13.30 – nemlig mødet med Valencias talenter om turneringens tredjeplads.

FC Midtjylland – Red Bull Salzburg 1-1 (1-0), 5-4 efter straffesparkskonkurrence
1-0 Tobias Anker, str.
1-1 Chikwubuike Adamu

FC Midtjylland – Manchester City 1-1 (1-0), 6-7 efter straffesparkskonkurrence
1-0 Gustav Isaksen
1-1 Cole Palmer