07.06.2016, 12:30 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Nissen Årets Akademispiller

Brande-knægten løb med Akademiets fornemmeste pris, mens der også var priser til Munksgaard, Olsen og Torp

Sæsonen går på hæld for Akademiet. U19-holdet har sendt sidste spark af sted i en sæson, hvor holdet for andet år i træk triumferede og hentede DM-guldmedaljer og kan se frem til en ny sæson med UEFA Youth League-deltagelse, mens U17-holdet endnu mangler en ligakamp og ikke mindst fredagens pokalfinale.

I weeekenden blev der traditionen tro uddelt priser, og akademichef Flemming Broe kunne overrække den fornemmeste pris af dem alle, nemlig Årets Akademispiller, til Rasmus Nissen Kristensen, der i foråret har imponeret med sine stærke indsatser for superligamandskabet, mens han i efteråret blandt andet udmærkede sig i U19-holdets imponerende europæiske kampagne i Youth League, som er ungdommens svar på Champions League.

- Han er kendetegnet ved at være meget vellidt blandt sine holdkammerater, og så er han en klog og taktisk dygtig spiller, der dækker flere pladser på banen og har både offensive og defensive kvaliteter. Han er fysisk stærk og god i duelspillet og kommer altid med stor energi og power, fortalte akademichef Flemming Broe, da han skulle præsentere Årets Akademispiller.

- Han har stor gennembrudshidsighed og har store lederegenskaber og er en kulturbærer på U19-holdet, og vi er helt sikre på, at han også bliver det på superligaholdet. Han har indtil videre hurtigt adapteret et højere niveau, når han er blevet udfordret, og han har markeret sig i lyntempo på superligaholdet og har allerede indtaget fansene med storm, lød begrundelsen videre.

Med prisen kommer Rasmus Nissen Kristensen i selskab med spillere som Pione Sisto, Viktor Fischer, Erik Sviatchenko og Simon Kjær.

Årets Udviklingsspiller
Også Årets Udviklingsspiller skulle kåres, og her faldt valget på den lokale forsvarsspiller fra Vind Alexander Munksgaard, der fik superligadebut i 2-1-sejren på udebane mod SønderjyskE og siden flere gange har været med på bænken.

- Han er kendetegnet ved at være en teknisk dygtig fodboldspiller, der er god i pasningsspillet og slår gode indlæg. Han har en stor løbekapacitet og er stærk i en mod en defensivt. Han er læringsparat, udviklingsorienteret og har fået debut for superligaenholdet. Han er loyal og har FCM helt ind i hjertet og er fremtidens forsvarsspiller i FC Midtjylland, fortalte Flemming Broe foran spillere og forældre.

Prisen sender Alexander Munksgaard, der som U13-spiller kom til FCM Elitefodboldskole, i selskab med tidligere FCM-profiler som Izunna Uzochukwu og Jesper Juelsgård.

Årets spiller på U19 og U17
Prisen for Årets U19-spiller og U17-spiller blev også uddelt, og i U19-regi faldt valget på midtbanespilleren Mads Olsen, der har krydret en god sæson med landsholdsdebut.

- Det er en spiller, som har gjort en forskel på og uden for banen. Han er omsorgsfuld, betænksom og medvirker til, at der er et godt miljø på holdet. Han er intelligent og ved, hvad han vil, og hvordan han vil opnå det. Han er altid forberedt og stiller store krav til sig selv, sine holdkammerater og trænerne. Vi får en 110 procents indsats i kampe og til træning. Han har fokus på sin egen præstation men sætter holdet over sig selv. Han spiller til guld hver gang. Han har været involveret i mål og assists (6 mål og 3 assists), og i løbet af sæsonen har han spillet sig på landsholdet. Han er en god kulturbærer, og en spiller vi glæder os til at arbejde videre med i næste sæson, fortalte U19-træner Kenneth Andersen.

Også på U17-holdet var det en midtbanespiller, der løb med hæderen. Den tilfaldt nemlig Victor Torp. Baggrunden for kåringen lægger blandt andet i den store udvikling, som den tidligere Lemvig-spiller har været igennem på Akademiet, hvor han er gået fra ikke at spille meget i sin første tid til i dag at være en af de bærende kræfter på U17-holdet, hvilket har givet ham spilletid for reserveholdet og ikke mindst en plads på det danske U17-landshold til EM.

- Han er en teknisk dygtig spiller, der på en god dag kan vende på alle tallerkener uanset størrelse. Han er taktisk stærk og har en stor spilforståelse, og så er han mentalt robust. Han tager imod modgang og med en struktureret og systematisk tilgang, får han det vendt til noget positivt og bliver stærkere. Han har udvist stor tålmodighed og er gået fra ikke at spille det første halve år til at få mere blod på tanden for som andet års U17-spiller at have udviklet sig til en af de mest bærende kræfter på holdet. Så har man fortjent prisen, siger U17-træner Mads Buttgereit.

Årets Akademispiller gennem tiden
2015/2016: Rasmus Nissen Kristensen
2014/2015: Mikkel Duelund
2013/2014: Jonas Gemmer
2012/2013: Pione Sisto
2011/2012: Mads Pedersen
2010/2011: Viktor Fisher
2009/2010: Erik Sviatchenko
2008/2009: Mads Albæk
2008: Simon Kjær
2007: Simon Kjær
2006: Adigun Salami

Årets udviklingsspiller gennem tiden
2015/2016: Alexander Munksgaard
2014/2015: Rasmus Lauritsen
2013/2014: Mikkel Duelund
2012/2013: Joachim Andersen
2011/2012: Pione Sisto
2010/2011: Alexander Ludwig
2009/2010: Jesper Lauridsen
2008/2009: Izunna Uzochukwu
2008: Jesper Juelsgård
2007: Kasper Hansen
2006: Simon Kjær