16.11.2019, 01:51 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

NM 2019: Skandinaviens bedste u-hold krydser klinger

FCM U19 gjorde fredag sin entre med en 3-0 sejr over norske Brann. To scoringer af Aral.

At det skulle gå sådan, var ikke til at se i kampens indledning. Her var Brann bedst og FCM'erne kæmpede med at få presspillet til at fungere. Da der var spillet godt et kvarter blev Frederik Christensen nedlagt en håndfuld meter uden for feltet, og med et hårdt, dykkende spark hamrede Aral Simsir bolden op i det nærmeste målhjørne.

 

Herfra stod der FCM på tingene resten af halvlegen, og det var helt efter bogen at det blev 2-0 før pausen. Evigt pågående Aral Simsir måtte i første omgang se sit indlæg headet væk, men Frederik Christensen opsnappede bolden uden for feltet.

 

Han lagde bolden af til Aral ude ved sidelinjen og så satte FCM-angriberen ellers i et imponerende slalomløb mellem Brann-spillerne. Lige da det så ud som om han var ved at snuble, genvandt han balancen, rettede sig op og skruede bolden ind ved den fjerneste stolpe. Flot, flot soloaktion af Aral, der var dagens mest iøjnefaldende FCM-spiller.


Indskiftere slog sejren fast

FCM dominansen holdt halvlegen ud, og Brann stod efterhånden langt tilbage på banen. Det prøvede Bergen-klubben at ændre på fra andens halvlegs start, hvor de gik op i et højt pres, der dog ikke kastede en reducering af sig.

 

I stedet overtog FCM'erne igen styringen med kampen, og med et kvarter igen blev kampen lukket, da Mikkel Kristensen sendte et godt indlæg over i feltets bagerste område, hvor Frederik Heiselberg steg op headede bolden ind ude ved stolpen. Branns målmand gjorde ellers hvad han kunne, men kunne ikke få kroppen nok bag afslutningen til at forhindre 3-0 målet.

 

Det blev også kampens udfald, og cheftræner Henrik Jensen var godt tilfreds med den indsats, han havde set sit hold levere:

 

Ja, det er jeg. Vi kom for at vinde, for at give spilletid til de spillere, der ikke har fået så meget spilletid og endelig for at lade en række U17-spillere prøve kræfter med U19-fodbold, og vi kunne sætte flueben ud for alle tre punkter i dag, konstaterede Henrik Jensen fra Göteborg.

 

I puljens anden kamp overvandt Malmö lidt startproblemer mod Brommapojkarna, og endte med at slå landsmændene med 4-1.

 

Netop Malmö er modstanderen i FCM's anden kamp ved NM – den spilles søndag kl. 15.00 og livestreames på Escape Sports Facebookside, ligesom svenske Tipselit.se tweeter updates fra turneringen.

 

FC Midtjylland U19 – Brann U19 3-0 (2-0)
18' 1-0 Aral Simsir
34' 2-0 Aral Simsir
75' 3-0 Frederik Heiselberg (oplæg Mikkel Kristensen)

FCM (4-2-3-1): Valdemar Birksø – Tobias Damtoft, John Ndjate, Jens Emil Fjendsbo, Zsombor Puskás – Frederik Christensen, Anders Kaiser – Oscar Fraulo, Mads Hansen, Aral Simsir – Jibril Antala Abubakar

Indskiftet: Andreas Nibe, Sunday Oche Odeh, Mikkel Tønnesen, Frederik Heiselberg og Oliver Jeppe.

 

Resultater Fra 1. spilledag i Prioritet Serneke Arena:

IF Elfsborg – Mjöndalen 4-2
Malmö FF – IF Brommapojkarna 4-1
Esbjerg fB – Sogndal 2-1
FC Midtjylland – Brann 3-0
 

Foto: www.prioritetsernekearena.se