17.11.2019, 18:29 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

NM dag 2: U19 tabte nøglekamp

En dramatisk kamp endte med et 3-0 nederlag til Malmö. Dermed får ulvene svært ved at nå finalen ved NM.

Malmö FF U19 - FC Midtjylland U19 3-0 (2-0)
31' 1-0 Tim Prica
41' 2-0 Sebastian Nanasi
67' Udvisning FCM: Zsombor Puskás (2x gult)
85' 3-0 Pavel Vagic

 

FCM: Valdemar Birksø – Oliver Jeppe, Jens Emil Fjendsbo, John Ndjate, Zsombor Puskás – Frederik Christensen, Anders Kaiser, Mads Hansen – Oscar Fraulo, Aral Simsir, Mikkel Tønnesen

 

Indskiftet: Andreas Nibe, Frederik Heiselberg, Mikkel Kristensen

 

FCM U19 og Malmö mødtes søndag eftermiddag i det, der på forhånd lignede en direkte duel om førstepladsen i pulje 2. Da kampen gik i gang blev der spillet i et højt tempo af to hold, der begge ville fremad.

 

Efter en halv times spil indtraf første halvlegs mest kontroversielle situation. Et Malmö angreb blev stoppet på feltkanten og Mads Hansen førte bolden frem i en omstilling. Han nåede dog ikke mange skridt, inden han blev holdt ulovligt tilbage af en Malmö-spiller.

 

Forseelsen skete lige foran dommeren, men hans fløjte var tavs, og så kunne Malmö i stedet køre et modangreb, der endte med at Tim Prica – søn af den tidligere superligaprofil Rade Prica – kunne score på et afrettet spark.

 

- Frisparket på Mads Hansen er helt tydeligt, og det er også en potentiel målchance, vi bliver frataget der, så det er naturligvis meget frustrerende. Når det er sagt, så havde vi muligheden for at lukke Malmös angreb ned bagefter, og det forsømmer vi, kommenterede Henrik Jensen.

 

Målet syntes at ryste FCM'erne, der faldt ud af kampen i de efterfølgende minutter. Fem minutter før pausen fik Jens Emil Fjendsbo ikke rigtig træf på bolden, og hans clearing endte i fødderne på en MFF'er, der spillede Sebastian Nanasi helt fri inde i feltet.

 

Valdemar Birksø viste hurtige reaktioner og redde skuddet nede ved den ene stolpe, men riposten røg desværre tilbage ud til Nanasi, der ikke svigtede i anden omgang.

 

FCM U19 pressede på for at få reduceret inden pausen, og et godt gennemspillet angreb blev Aral spillet fri på feltkanten. Hans afslutning havde retning mod det nærmeste hjørne, men Malmö-keeperen fik en handske på og rettede skuddet uden om stolpen.

 

Dommeren igen i fokus
Dermed sluttede halvlegen med en fortjent føring til svenskerne, og fra anden halvlegs start var det tydeligt, at FCM'erne måtte forcere. Det lykkedes at fastholde spillet oppe på svenskernes banehalvdel, men Malmö lurede hele tiden på den omstilling, der kunne lukke opgøret.

 

Den mulighed kom efter en times spil, da de lyseblå vekslede et FCM-hjørnespark til et kontraangreb. Igen var Valdemar Birksø dog årvågen og reddede på en friløber.

 

Et indlæg fra Aral endte hos Oscar Fraulo, der lavede en lusket afslutning ved at sparke bolden ned i jorden inde i det lille felt. Malmös keeper viste gode reflekser og fik fistet bolden væk oppe under overliggeren.

 

Istedet for en reducering endte FCM'erne igen med at føle sig bortdømt.

 

En pasning endte hos MFF's Pavel Vagic, men han missede sin førsteberøring og bolden løb fra ham. Det udnyttede Zsombor Puskas til at sætte en ren tackling ind på bolden og bryde angrebet.

 

Kampens dommer havde imidlertid sin helt egen tolkning af situationen - han dømte frispark til Vagic, og stangede derefter et gult kort ud til Zsombor Puskás – hans andet, og dermed var det farvel til den ungarske forsvarer. Skrækkeligt dommerarbejde.

 

- Jeg tror måske dommeren bliver usikker fordi Puskás kommer ind i situationen med stor fart, men det er en helt rent tackling på bolden, og fra der, hvor jeg stod en klar fejl af dommeren, sagde cheftræner Henrik Jensen efter kampen.

 

Så var det for alvor op ad bakke for FCM U19. En mand i undertal fortsatte ulvene dog ufortrødent med at jagte reduceringen, og det gav blandt andet en stor chance til John, der dog headede forbi.

 

I stedet slog Malmö kontra efter et FCM-hjørnespark. Det endte med et frit spark til Pavel Vagic, der køligt lagde bolden over i det lange hjørne, og endegyldigt lukkede kampen.

 

- Rent sportsligt synes jeg det var en rigtig god kamp. Der blev spillet i et højt tempo med masser af intensitet, og begge holds spillere skulle op og stå på tæer. Malmö er en lille smule skarpere end os, og derfor vinder de også fortjent, konstaterede Henrik Jensen.

 

Med sejren har Malmö taget kontrol med Pulje B, og FCM er nu afhængige af et nederlag til svenskerne i den sidste kamp, mens ulvene selv skal vinde stort over Brommapojkarna. De afsluttende kampe spilles i weekenden 6. - 8. december.

 

Dagens resultater ved NM
Mjøndalens IF - Esbjerg 0-3
Elfsborg – Sogndal 2-0
Brommapojkarna – Brann 4-1
Malmö – FCM 3-0

 

Gruppe A
Elfsborg 6p (+4)
Esbjerg 6p (+4)
Sogndal 0p (-3)
Mjøndalens IF op (-5)

 

Gruppe B
Malmö FF 6p (+6)
Brommapojkarna 3p (0)
FC Midtjylland 3p (0)
Brann 0p (-6)

 

Foto: https://twitter.com/Tipselit1992