18.11.2018, 17:35 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

NM: FCM slår Häcken

Emil Sand blev matchvinder i den anden puljekamp ved de nordiske mesterskaber i Göteborg

BK Häcken – FC Midtjylland U19 0-1 (0-0)
51’ 0-1 Emil Sand (oplæg Jonathan Dal Bagger)

Drømmen om for tredje gang i træk at komme i finalen ved de nordiske mesterskaber lever for FCM U19.

Søndag eftermiddag slog ulvene svenske BK Häcken med 1-0 i en fysisk præget kamp, og ligger derfor på en delt førsteplads med norske Sogndal, der besejrede landsmændene fra Mølndalen med 2-1.

FCM U19 dominerede opgøret mod Stig Tøftings gamle klub, men ligesom i den første kamp, kneb det med at få sat det afgørende stød ind, og ved halvleg var stillingen fortsat 0-0.

- Det er klart, at når vi har spillet tre halvlege uden at score, så begynder man at tænke, at ”nu må det da komme”. Men ellers er jeg godt tilfreds i pausen, og det er kun nogle små justeringer, vi laver. Vi spillede os godt igennem over kanterne, så det gjaldt bare om at få flere bolde ind i feltet, og søge afslutningerne lidt tidligere, fortalte Claus Therkildsen fra Prioritet Serneke Arena i Göteborg.

Forløsende mål og FCM-kontrol
Da målet faldt, kom det da også efter et indlæg fra kanten. Indskiftede Jonathan Dahl Bagger satte sig igennem i venstresiden og sendte en flad aflevering mod forreste stolpe, hvor Emil Sand med en behersket inderside styrede bolden i mål.

Scoringen betød at Häcken skulle score for at bevare pulje-afgørelsen i egne hænder, men svenskerne kom til kort mod en solid FCM-bagkæde med blandt andet en stærkt spillende Oche Odeh.

- De havde fysisk stærke spillere og en god bænk. Deres midterforsvarere var barske. Det var hårdt at skulle slås med dem, konstaterede Häcken-midtbanespilleren Kevin Ackermann til Tipselit.se efter kampen.

Efter kampen var der dog en enkelt ting, der ærgrede cheftræner Claus Therkildsen:

- Spillerne leverer gode præstationer hele vejen rundt. Vi er gode på bolden, og Häcken får ikke rigtig truet os. Det eneste negative er, at vi ikke får scoret et mål mere, sagde cheftræneren med henvisning til, at det i øjeblikket er Sogndal, der fører puljen.

Nordmændene har samme målforskel som FCM, men indtager førstepladsen, da de har scoret et mål mere end danskerne.

Den difference skal FCM forsøge at indhente om små tre uger. Fredag den 7. december venter norske Mjøndalen i den sidste puljekamp, og herefter er der finale og placeringskampe søndag den 9. december.

Resultater og stillinger fra U19 NM:
Sogndal – Mjøndalen 2-1
BK Häcken – FC Midtjylland 0-1

Gruppe A
1. Sogndal 2-1 4P
2. FC Midtjylland 1-0 4p
3. BK Häcken 3-2 3p
4. Mjøndalen 2-5 0p

Gruppe B
Brøndby – Rosenborg 1-2
Hammarby – AGF 1-3

1. AGF 4-2 4p
2. Rosenborg 3-2 4p
3. Brøndby 3-4 1p
4. Hammarby 3-5 1p

Foto: www.prioritetsernekearena.se