25.11.2016, 10:31 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FC Midtjylland

NM: Sejr eller uafgjort sender FCM U19 i finalen

FCM U19 topper tabellen ved de nordiske mesterskaber. En sejr eller uafgjort over Malmö giver en billet til søndagens finale

For to uger siden spillede FCM U19 de første kampe ved de nordiske mesterskaber. Her blev det til to sejre ud af to mulige. Nu er ulveteamet tilbage i Sverige og skal forsøge at fuldføre missionen om at vinde turneringen.

Inden da må ulvene klare skærene i sidste puljekamp mod Malmö, som spilles fredag klokken 16.00. FCM U19 går ind til kampen med et fornuftigt udgangspunkt. De topper puljen med seks point, efterfulgt af Vålerenga og Malmö med hver tre point. Denne stilling betyder, at FCM er finaleklar med minimum uafgjort mod Malmö.

- For os kan et enkelt point være nok, men vi går ud for at vinde kampen. Desuden forventer vi, at Malmö står endnu stærkere mod os fredag, fordi de har fået en håndfuld dygtige spillere med, som ikke kunne spille for to uger siden, siger FCM U19-træner Kenneth Andersen.

Læs mere og og hold dig opdateret på turneringen her >> Tipslit.se

Det er blot to dage siden FCM U19 sidst var i aktion, da de storsejrede over Malaga og spillede sig videre i Youth League. Holdet er siden blevet suppleret med friske ben, og trænerteamet melder alle klar til fredagens opgør.

- Vi har skiftet lidt ud og taget nogle friske spillere med, og de vil også starte inde i den første kamp. Selvfølgelig gør vi alt, hvad vi kan for at vinde turneringen, men vi må også kigge på, hvem der er mest belastet, siger Kenneth Andersen og uddyber:

- Foruden NM har vi også spillernes udvikling at tænke på og den hjemlige turnering, hvor der venter et par vigtige kampe. Samtidig er det en god mulighed for trænerteamet at se på truppens bredde, og det glæder vi os til.

Den anden gruppe føres af Rosenborg, der også har vundet begge deres kampe. Klubben fra Trondheim slog landsmændene fra Molde med 1-0. OB tabte deres første kamp på en scoring i overtiden, men tog revanche med en 3-2 sejr over Elfsborg. De tre point gør at fynboerne fortsat lever i turneringen.

Der er kick-off mellem Malmö og FCM fredag klokken 16.00. For liveopdateringer kan du følge med HER.

Puljeinddeling
Pulje 1: OB, Rosenborg, Molde, Elfsborg
Pulje 2: FC Midtjylland, Malmö FF, Vålerenga, Brommapojkarna

Kampprogram
Fredag - puljekampe:
Kl. 14.00 Rosenborg – Odense
Kl. 16.00 FC Midtjylland – Malmö
Kl. 18.00 Elfsborg – Molde
Kl. 20.00 BP – Vålerenga

Søndag - placeringskampe:
Kl. 09.00 7-8 plads
Kl. 11.00 5-6 plads
Kl. 13.00 3-4 plads
Kl. 15.00 Finale

Truppen (18 spillere):
Enock Mawete Mwimba, Simon Brogaard Petersen, Malte Schouboe Jürgensen, Johan Andreas Richard Murbeck, Gustav Kjeldsen, Andreas Poulsen, Sebastian Buch Jensen, Jakup Ludvig Thomsen, Mads Eiberg Vendelbo Olsen, Mads Møldrup Carlson, Mikkel Elbæk Jakobsen, Aziz Bechir Essaisi, Anders Hagelskjær, Gloire Rutikanga, Nikolaj Hammelsvang Kirk, Antonis Martis, Nicolas Martin Hautorp Madsen, Nicolai Damkjær Madsen