25.11.2016, 20:50 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FC Midtjylland

NM: Thomsen sparkede FCM U19 i finalen

’Triple-Thomsen’ og FCM-overtag. Ulvene besejrede Malmö 3-0 og er videre til finalen ved de nordiske mesterskaber

Selvom uafgjort var nok til at kvalificere sig til finalen ved de nordiske mesterskaber, gik FCM U19 ind til dagens kamp for at vinde. Og den mission lykkedes. De ubesejrede midtjyder satte et flot punktum i gruppespillet, da de slog Malmö 3-0. Dermed er ulvene videre til søndagens finale mod Rosenborg.

FC Midtjyllands Jákup Thomsen spillede en væsentlig rolle i den flotte sejr. Han kronede finalebilletten med et hattrick.

- Jeg er meget glad for de tre mål. I de to første kampe i turneringen var jeg ikke med, så det var en god start for mig. Ser man på spillet, så fortjente vi at vinde og gå til finalen. Jeg har ikke spillet mod de andre svenske hold, men svenskerne har en anden spillestil, og man skal altid tilpasse sig modstanderen. Det er vi gode til, sagde Jákup Thomsen til Tipselit.se efter kampen.

Thomsen på pletten
Første mål fra færingens fødder faldt i det 25. minut. Gloire Rutikanga stak en dyb bold til Jákup Thomsen, som bankede den i nettet. Ti minutter senere var den målfarlige angriber igen på spil. Andreas Murbeck forlængede et langt indkast fra Anders Hagelskjær. Den fangede Jákup Thomsen og headede sit andet mål ind.

Kort efter pausen satte Jákup Thomsen kronen værket med sin tredje scoring. På en god omstilling og med fine løb fra Aziz Essaisi og Mikkel Jakobsen, drev Jákup Thomsen selv bolden på tværs i banen og sparkede den op i højre hjørne med venstrebenet. 3-0 til midtjyderne, hvilket forblev kampens resultat.

- I dag lavede vi igen mange udskiftninger. Vi fik en del spillere på banen, som ikke har været i aktion i noget tid. De gjorde det alle rigtig godt, og vi sad på kampen fra start til slut. Drengene viste endnu engang, at de også kan levere et professionelt stykke arbejde, når det virkelig gælder, sagde FCM U19-træner Kenneth Andersen.

Rosenborg i finalen
I søndagens finale møder FC Midtjylland et formstærkt Rosenborg-mandskab, der, ligesom ulvene, spiller med i Youth League.

- Rosenborg præsterer godt i Youth League, og i dag slog de OB 1-0. De er et godt organiseret hold og er stærke på omstillinger. Det skal vi være opmærksomme på. Men vi er også bevidste om vores egne kvaliteter. Efter de tre første kampe med maksimum point har vi lukket nul mål ind, så vi glæder os til søndagens finale, sagde Kenneth Andersen.

Finalen mellem de to Youth League-mandskaber spilles søndag klokken 13.00.

Malmö FF – FC Midtjylland: 0-3 (0-2)
25’ 0-1 Jákup Thomsen (assist Gloire Rutikanga)
36’ 0-2 Jákup Thomsen (assist Anders Hagelskjær)
49’ 0-3 Jákup Thomsen  

FCM U19:
Simon Petersen, Nicolai Damkjær, Andreas Murbeck(’70 Malte Jürgensen), Gustav Kjeldsen, Anders Hagelskjær, Gloire Rutikanga(61’ Nicolas Madsen), Mikkel Jakobsen, Aziz Essaisi, Sebastian Buch Jensen(61’ Antonis Martis), Mads Carlson, Jákup Thomsen (55’ Nikolaj Kirk)

Ikke benyttet: Enock Mawete, Mads Olsen, Andreas Poulsen