11.11.2016, 23:03 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Nordiske mesterskaber åbnet med FCM-sejr

Victor Torps hovedstødsmål sikrede fuldt udbytte mod svenske Brommapojkarna (OPDATERET)

I et puljespil med tre kampe er der ikke plads til mange fodfejl. Derfor var det vigtigt at FCM U18 fredag aften indledte det uofficelle nordiske mesterskab ved at slå Brommapojkarna 1-0.

Optakten til kampen bød på uforudsete problemer, da frost i banen gjorde, at der måtte findes et alternativt spillested. Valget faldt på BK Häckens hjemmebane, Bravida Arena, et kvarters kørsel fra Göteborg.

Vejrproblemerne betød en udsættelse på to timer, men så blev kampen også afviklet på en fortrinlig kunstgræsbane. Det passede de teknisk velfunderede FCM’ere fint, og de satte sig tungt på spillet, baseret på god boldomgang og et dygtigt eksekveret genpres.

Efter 27 minutters spil faldt føringsmålet. Aziz Essaisi blev spillet fri i feltet og fyrede løs med højrebenet. Den svenske keeper formåede at halvklare, men Victor Torp fulgte op og headede den løse bold i nettet. Målet var nærmest en eksakt kopi af ulvenes scoring i U19 Ligaen mod Randers for en uge siden.

Netop Aziz Essaisi havde op til kampen bidraget med nyttig viden om Brommapojkarna – den svenske angriber kom til FCM fra Djursholm, der ligesom Bromma er en forstad til Stockholm, og kunne derfor øse af et godt kendskab til dagens modstandere.

Blev lidt for spændende
De 1-0 på måltavlen kom til at stå halvlegen ud, og det var ret beset det, FCM U18 kunne være mest utilfredse med i pausen. Man havde fuld kontrol med kampen, men der manglede effektivitet, både når der skulle afsluttes, og når chancerne skulle spilles helt store.

I det svenske omklædningsrum tog man konsekvensen af kampens forløb og ændrede tilgangen til spillet. Brommapojkarna begyndte at presse højere og mere aggressivt, og begyndte at spille mere simpelt.

Det stressede FCM’erne og gav en urolig anden halvleg, hvor FCM dog havde adskillige muligheder for at score til 2-0. Det skete bare ikke, og så fik kampen en nervepirrende afslutning, hvor svenskerne tæppebombede FCM-feltet med lange bolde.

Brommapojkarna, der netop er blevet nr. 3 i den svenske U19 Liga, måtte dog se sig afvist, og til sidst kunne FCM-delegationen juble over de tre point.

Cheftræner Kenneth Andersen overværede puljens anden kamp mellem Malmö og Vålerenga og så her nordmændene vinde 3-1. FCM møder Vålerenga på søndag i det, der allerede nu ligner en nøglekamp:

- Vålerenga var det bedste hold i den kamp og vandt fuldt fortjent. De så stærke ud, og jeg forventer det bliver en svær kamp mod dem, erklærede FCM-træneren.

I turneringens anden pulje måtte turneringens øvrige danske hold, OB, se sig slået med 3-2 af Molde, mens Rosenborg fuldendte en god norsk aften ved at slå Elfsborg med 3-1.

Næste opgave for FCM U18 er som nævnt opgøret med Vålerenga på søndag. Kampen forventes spillet kl 12.30.

IF Brommapojkarna – FC Midtjylland 0-1 (0-1)
27’ 0-1 Victor Torp

FCM: Oliver Ottesen – Malte Jürgensen, Nicolai Damkjær, Andreas Murbeck, Gustav Kjeldsen – Ogochukwu Frank Onyeka, Victor Torp, Mikkel Jakobsen (65’ Antonis Martis) – Sebastian Buch Jensen (79’ Nicolas Hautorp Madsen), Mads Carlson (61’ Mads Vang), Aziz Essaisi