06.08.2017, 12:07 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Nordtyske testkampe for talenterne

FCM U19 besejrede Holstein-Kiel i den sidste test inden ligastarten, mens et stærkt HSV-mandskab gav U17 et niveaumæssigt pejlemærke

Hamburger SV U17 FC - Midtjylland U17 6-0 (4-0/2-0/0-0)

Det nye FCM U17 spillede tre ”halvlege” á fyrre minutter mod HSV, og kom i menneskehænder mod et stærkt tysk kollektiv. Ulvene kan ærgre sig over de tre første mål, der alle kom efter FCM-fejl, men når det er sagt, var HSV over en bred kam lidt bedre end de midtjyske spillere:

- En af vores forcer er spillernes tekniske niveau, men HSV var lige så gode i den henseende. Samtidig var de længere fremme end os, målt på hurtighed og fysik, og så blev det svært, fortalte Svend Graversen fra spillerbussen.

Cifrene til trods, var U17/-cheftræneren godt tilfreds med udbyttet af kampen:

- Det var en god matchning, for vi fik set, hvilket niveau vi skal op på. Jeg var også tilfreds med at spillerne i hele kampen, gjorde hvad de kunne, og på intet tidspunkt slog op i banen, udtalte Graversen.

FCM U16 var uden Nikolas Dyhr, Gustav Isaksen og Tobias Anker, der var på Island med U17-landsholdet til Internordisk Cup. Her blev det til et 4-1 nederlag i finalen til Norge.

Holstein Kiel U19 – FC Midtjylland U19 1-5 (1-1)
20’ 0-1 Victor Torp, strf.
40’ 1-1 Holstein Kiel
50’ 1-2 Sebastian Buch Jensen
53’ 1-3 Nicolai Damkjær
59’ 1-4 Sebastian Buch Jensen
67’ 1-5 Sebastian Buch Jensen

Lørdag d. 12/8 tager FCM U19 med en udekamp i Brøndby hul på en ny ligasæson, og de ældste talenter leverede en god generalprøve med en 5-1 sejr ude over Holstein Kiel.

Helt uden skønhedspletter var indsatsen dog ikke, og i første halvleg manglede opspillet fart og temposkift – ”Vi kom til at stå stille, og tog ikke løbene i de frie rum”, som cheftræner Kenneth Andersen bemærkede.

Det betød at FCM havde svært ved at finde åbninger imod et tysk mandskab, der stod langt tilbage på banen. Mod halvlegens slutning forfaldt ulvene til at lave risikable afleveringer frem i banen, og det kastede en omstilling af sig, som Holstein-Kiel udlignede på. Ulvene var kommet foran på et straffespark begået mod Mikkel Jakobsen.

Det lykkedes dog FCM U19 at rette op på tingene i anden halvleg, hvor der blev presset højt, og tempoet blev skruet i vejret. I frontlinjen var Sebastian Buch i hopla og nettede tre gange, mens Nicolai Damkjær scorede efter en standardsituation, hvor Kiel-målmanden tabte bolden.