09.03.2019, 15:42 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Ny koldingensisk målmand får kontrakt på akademiet

15-årige Frederik Bach Jensen, der allerede står noteret for tre kampe for FC Midtjyllands U17-mandskab, bliver efter sommerferien tilknyttet akademiet

FC Midtjylland har gode erfaringer med målmænd fra Kolding. Efter akademiets tilblivelse i 2004, var det således Premier League- og landsholdskeeper Jonas Lössl, der underskrev den første kontrakt og U17-mandskabets nuværende målmand Christopher Bobber Møller, er ligeledes fra Kolding. Nu går 15-årige Frederik Bach Jensen, der i dag vogter buret for FC Midtjyllands U15, men allerede har tre optrædener for U17, samme vej. 

- Det er en stor ting for mig. Det har været det mål, jeg har jagtet hele tiden og nu går det i opfyldelse. Det er en drengedrøm, fortæller en stolt Frederik Bach Jensen. 

Målmanden beskriver sig selv som en teknisk dygtig spiller, der gerne vil deltage i spillet – både med bolden og vokalt - og som en holdkammerat der tager ansvar.  

Målmandstræner Kim Kruse ser et stort potentiale i Frederik Bach Jensen, der allerede har vist, at han kan være kampafgørende på U17-niveau.

- Han er en stor målmand, der fylder meget i feltet og så er han modig. Frederik er rigtig hurtig på stregen og har gode reaktionsevner. Han er den type målmand, som evner at tage presset ud af kampen og det så vi bl.a. i hans debut mod AGF i U17-ligaen og mod Dortmund til Crown Plaza Cup. Han er ikke bange for at arbejde, han knokler hårdt. 

Akademichef Flemming Broe tilslutter sig Kim Kruse og hæfter sig særligt ved målmandens ro.

- Frederik er allerede en dygtig målmand, han har et stort potentiale og en god personlighed. Han er modig og sikker i sine valg, og så er han rolig, selv i tilspidsede situationer, fortæller akademichefen, der samtidig oplyser, at Frederik Bach Jensen har valgt at starte på ISI efter sommerferien – et valg Frederik Bach Jensen glæder sig til at tage hul på. 

- Jeg er særligt vild med kombinationen af uddannelse og sport. De ved hvad man går gennem, og at fodbolden fylder meget, men det er vigtigt, at skolen også skal passes. Det smelter sammen og den kan jeg kun bifalde. Det er godt for mig, og alle andre der dyrker sport, at man har mulighed for at tilvælge fleksibilitet, siger Frederik Bach Jensen. 

Fakta
Frederik Bach Jensen 
Position: Målmand 
Alder: 15 år (Årgang 2004)
Tidligere klub: Kolding IF, Vamdrup IF