11.04.2018, 13:19 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Ny pointdeling for U17

Forårets første kamp på græs blev en blandet fornøjelse for FCM U17, der stred sig til 1-1 i Haderslev.

Kampen blev afviklet tirsdag aften på en bane, der standhaftigt havde afvist forårets tilnærmelser. Den var knoldet, tung, og langsom at spille på, og det blev mere udtalt som kampen skred frem

Haderslev-spillerne var dygtigst til at indrette sig efter forholdene, og det gav dem et overtag, der blev yderligere forstærket af en stærk rygvind - og den omstændighed, at de ganske enkelt moste FCM’s spillere på fysikken.

FCM U17 havde svært ved at fastholde bolden, og formåede ikke at blive farlige. Det hjalp heller ikke på offensiven, at Nikolas Dyhr efter et kvarters spil fik et riv i lysken og måtte lade sig udskifte - også fordi FCM U17 var uden Gustav Isaksen, der plejede en overbelastningsskade.

Frataget sine to mest scorende spillere, blev første halvleg en forsvarskamp for FCM, og selvom sønderjyderne tilspillede sig en del hjørnespark, blev det sjældent farligt.

Otte før minutter før halvleg måtte FCM-defensiven imidlertid kapitulere – Hanus Sørensen reddede i første omgang et hovedstød på selve stregen, men i det efterfølgende klumpspil lykkedes det Mads Hansen at få trampet bolden over stregen.

Vågnede til dåd
Det var et markant bedre FCM-mandskab, der kom ud til anden halvleg – ulvene var nærmest hele tiden på bolden og brugte det til at styre kampen. Det gav gode tilbud til Tobias Damtoft, Erik Burai og Frederik Christensen, men i flere situationer blev der lige brugt en berøring for mange.

Midtvejs i anden halvleg afdriblede Aral Simsir to Haderslev spillere, og sendte bolden ind i feltet, hvor den blev bremset af en Sønderjysk arm. Straffespark som Aral selv tog sig sikkert af.

Målet gav FCM U17 momentum og i slutfasen pressede ulvene på for sejrsmålet. Det lykkedes dog ikke at få spillet chancerne helt store nok, og så endte det i remis.

- Første halvleg var vores vel nok hidtil svageste præstation i foråret, og vi formåede ikke at true Haderslev. I pausen talte vi om, at vi skulle komme ned bad deres bagkæde, men det skulle ske ved at vi fik spillet os ud af deres første pres – ikke ved at vi forfaldt til bare at sparke bolden langt, forklarede Akademitræner Martin Mark.

- Det lykkedes vi med, og vi får også udlignet, men vi er ikke helt skarpe nok til at få fuldt udbytte af det, erkendte Mark efter kampen, der var den fjerde pointdeling i træk for FCM U17. Ulvene ligger nr. 4 i U17 Ligaen og spiller igen på lørdag, hvor Esbjergs talenter gæster Ikast Stadion.

Haderslev FK U17 – FC Midtjylland 1-1 (1-0)
32’ 1-0 Mads Hansen
59’ 1-1 Aral Simsir, strf.

Advarsel: Mads Kristian Hansen

FCM U17 (3-4-3): Valdemar Birksø Thorsen - Hanus Sørensen, Jens Emil Fjendsbo, Kristoffer Lund Hansen – Tobias Damtoft (64’ Rasmus Obling), Frederik Christensen, Anders Kaiser, Mads Kristian Hansen – Nikolas Dyhr (16’ Pyry Hannola), Aral Simsir, Erik Burai (57’ Emil Sand)