31.05.2019, 18:00 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

Ny U19-cheftræner ser frem til transitionsarbejdet

Overgangen til seniorfodbold er det største skridt for en ungdomsspiller – Henrik Jensen glæder sig til at gøre unge FCM-spillere klar til den vigtige fase i karrieren

Han er fra Nordjylland, og på de kanter er ydmyghed fortrykt på fødselspapirerne.

Henrik Jensen er bestemt ingen undtagelse.

Den 34-årige træner kom til FC Midtjylland i sommeren 2018 fra en stilling som cheftræner for Linköpings FC’s kvindelige mandskab, og han har i den netop afsluttede sæson arbejdet med FC Midtjyllands bedste U17-spillere, men efter sommerferien venter der nye udfordringer som klubbens U19-cheftræner.

- Det er selvfølgelig en lidt anden opgave, men så stor forskel er der nu ikke. Én af de mest markante er nok, at U19-spillerne er i en transitionsfase, hvor de skal gøres klar til overgangen til seniorfodbold, og den opgave glæder jeg mig meget til at tage fat på, siger Henrik Jensen.

Det med ydmygheden slår for eksempel igennem, når snakken falder på Henrik Jensens fremtidsplaner som fodboldtræner. Engang, for mange år siden, drømte han om at blive Superligatræner, og det gør han sådan set stadig, for han er et ambitiøst menneske, men i dag sidder drømmen i en mere realistisk og virkelighedsnær ramme.

- Det handler om, at fodbold er en foranderlig verden. Ting kan ændre sig fra dag til dag, nogle gange fra time til time, så det er mange år siden, jeg besluttede mig for at fjerne fokus fra den konkrete drøm, siger Henrik Jensen.

Han vil gerne være en så god træner som muligt – han ønsker at dygtiggøre sig på så mange områder som muligt – og når han siger det, konstaterer han knastørt:

- Det lyder lidt nordjysk, ikke?

Inden han fik ansvaret for de bedste kvindelige spillere i Linköpings FC var han U17-træner i IFK Norrköbing, og han har ligeledes erfaring som assistenttræner i Vendsyssel FF under både Ove Christensen og Søren Kusk.

Henrik Jensen kalder det en stimulerende opgave at gøre unge spillere klar til at tage det næste og meget vigtige step i karrieren.

- Derudover ser jeg også frem til at fortsætte samarbejdet med et fantastisk team på akademikontoret, og det er motiverende at være i en klub, hvor talentudvikling er en væsentlig del af strategien. Alle arbejder for at få det til at lykkes, og det gør ens arbejde meningsfyldt, når det er sådan, mener Henrik Jensen.

Endnu har han ikke det fulde overblik over næste sæsons U19-trup, men som han siger, ved han, at FC Midtjylland som altid får et stærkt og konkurrencedygtigt mandskab.

- Claus og René har lavet fremragende arbejde i denne sæson med dygtige spillere, og det bliver spændende at fortsætte arbejdet. Der er mange facetter for ungsenior-spillere – for vi skal både gøre dem klar til næste skridt, men spillerne skal også lære at håndtere pres, vinde kampe, og befinde sig i ukomfortable situationer. Der er mange nuancer, og det arbejde glæder jeg mig til at komme i gang med, siger Henrik Jensen.